Sommer og festival i Larkollen

Martin Mathisen står bak ideen og gjennomføringen av Larkollen Sommerfestival.

Martin Mathisen står bak ideen og gjennomføringen av Larkollen Sommerfestival. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sommer, sol, musikk og idylliske forhold i Larkollen. Onsdag kveld arrangeres det festival på gressplenen i Larkollen.

DEL

Onsdag kveld arrangeres et nytt og spennende konsept, nemlig Larkollen Sommerfestival. Solen skinner på fotballbanen i Larkollen og Martin Mathisen ser fornøyd ut over festivalområdet. Åtte års erfaring fra Losen, en kulturscene i Larkollen, har utviklet seg til flere prosjekter. Sommerfestivalen byr på vakre toner fra Hanne Boel og Adam Douglas.

– Det ser veldig, veldig bra ut, kommenterer Mathisen fornøyd mens han ser ut over gressplenen som nå er fylt med publikumstelt og en stor scene. En del av publikumsteltet blir satt av til familier og skal være alkoholfri, fortsetter Mathisen.

Høyt tempo på rigging

Trucken kjører frem og tilbake på området, og arbeiderne fra Utleie Kompaniet jobber så svetten renner i varmen. Rigging tar tid, men belønningen for et musikkhjerte er stor.

– Vi kommer nok til å fortsette en god stund for å få alt klart, sier Mathisen med et glimt i øye, men forsikrer om at alt vil være ferdig til festivalen åpner. Når lys og lyd er klart pleier jeg å be om en ønskelåt slik at vi får testet anlegget, gjerne noe fra Pink Floyd, fortsetter Mathisen.

Flere arrangementer

Larkollen, sol og sommer hører sammen. Mange ferier i nærområdet og da passer det bra med aktiviteter for både barn og voksne, for eksempel Larkolluka som starter søndag 15.juli.

– Jeg tror folk setter pris på mye av det som skjer her. Noen synes kanskje det blir litt mye, men vi prøver å ta hensyn, forklarer Mathisen.

Kvalitet og god gjennomføring

Erfaringen fra Losen kommer godt med når Mathisen satser enda høyere med sitt nye prosjekt. Konsertene på Losen har fått et godt rykte og mange velger å komme igjen. Arrangøren henter motivasjon fra kvalitet på artistene og teknisk gjennomføring som går knirkefritt.

– Gleden vi kan gi publikum er en stor motivasjon, og vi ønsker å gi gode konsertopplevelser, sier Mathisen, primus motor for Sommerfestivalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.