Gå til sidens hovedinnhold

Leder om foreslåtte byggehøyder i Kongens gate

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi leser med forundring lederen i Moss Avis, der det refereres til at utvikler av kvartalet i Kongens gate 9, 11, 13 m.fl. skal ha foreslått åtte etasjers nybygg i Kongens gate 9, 11 og 13. Vi står bak planinitiativet det referes til, som skal tilføre Moss sentrum mange nye kvaliteter, herunder bevaring og aktivisering av flere verneverdige bygg. På den triste parkeringsplassen skal det bli spennende nybygg.

Men vi har aldri foreslått åtte etasjers nybygg mot Kongens gate som det feilaktig refereres i lederen. I planinitiativet er forskjellige mulige utnyttelsesalternativer vist, og det ble anbefalt å se nærmere på et prosjekt med varierte byggehøyder fire til seks etasjer mot Kongens gate. Moss sentrum og Kongens gate tåler en slik relativt forsiktig utnyttelse som anbefalt, og vi mener det er viktig for Moss som vital og bærekraftig by at det åpnes opp for noe høyere utnyttelse enn gjeldende sentrumsplan. Den kommende planprosessen for kvartalet samt revisjonen av sentrumsplanen vil gi svaret på hvordan kvartalet skal utvikles. Før politikerne skal vedta noe om utnyttelse og byggehøyder, vil alle interessehavere få rikelig anledning til å komme med synspunkter.

Det er flott om også Moss Avis vil delta i denne prosessen, men vi håper det kan skje basert på riktig fakta. Avisens meninger om et prosjekt blir lite relevante når man overdriver foreslåtte byggehøyder med ikke mindre enn 60%.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.