Gå til sidens hovedinnhold

Ledigheten i Østfold bare øker

Artikkelen er over 2 år gammel

I mai ble det registrert 4 107 helt ledige østfoldinger, noe som utgjør 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Dette er en økning med 417 helt ledige fra samme tid i fjor, da ledigheten var på 2,6 prosent, viser NAV-tall.

I nabofylket Akershus er imidlertid situasjonen en ganske annen. Der er ledigheten på bare 1,9 prosent av arbeidsstyrken. Med det ligger også Akershus godt under ledigheten for hele landet som i mai var på 2,1 prosent.

Mange unge uten jobb

NAV-tallene viser ellers at ungdomsledigheten i Østfold er høy. Det er nå registrert 1 200 helt ledige under 30 år. Det tilsvarer 3,7 prosent av arbeidsstyrken, og er en økning med 125 helt ledige fra mai i fjor.

426 arbeidssøkere under 30 år deltok på tiltak i mai. Bruttoledigheten for unge under 30 år, helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, tilsvarer nå fem prosent av arbeidsstyrken og utgjør til sammen 1 626 personer. Bruttoledigheten økte med 233 ledige fra mai 2018 til 2019.

Blant Østfolds største kommuner er ledigheten i Moss og Askim på 3,3 prosent, Fredrikstad og Halden 3,1 prosent, Sarpsborg og Eidsberg 3 prosent og Rygge på 2,3 prosent.

Mange ledige stillinger

Det er lyst ut 5 823 nye ledige stillinger i Østfold og Akershus i mai. Flest ledige stillinger er utlyst innenfor helse, pleie og omsorg med 1 005 stillinger, undervisning med 690 stillinger og bygg og anlegg med 676 ledige stillinger.

– Selv om ledigheten har økt i Østfold, er det også mange utlyste stillinger. I NAVs bedriftsundersøkelse melder en av fire arbeidsgivere i Østfold, Follo og Romerike om forventet økning i bemanningen de neste 12 månedene. Dette tyder på at næringslivet ser positivt på utviklingen i tiden fremover, sier Lise Westly, fungerende direktør i NAV Øst-Viken, en region som består av Østfold og Akershus minus kommunene Asker og Bærum.

Kommentarer til denne saken