«Det er vanskelig å akseptere»

MFK-supporter, Mossepatriot, poet og musiker – Lasse Dahl har skrevet minneord om sin venn Ari Behn

MFK-supporter, Mossepatriot, poet og musiker – Lasse Dahl har skrevet minneord om sin venn Ari Behn Foto:

Av

Ari Behn er død. 1. juledag tar han sitt eget liv. Jeg prøver å akseptere det her, men det er faen ikke lett.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ari var en skrivevenn av meg og en menneskevenn generelt. Han hadde farger jeg ikke hadde sett før og var åpenheten sjøl. Ironisk nok. Han fløy av gåre en kveld og erobra landet. Siden har vi kun hatt kontakt i begravelser.

Men før alt var Behn bartender på Dirty Nelly, der han serverte drinker til langt på natt. Samtidig deltok han helhjerta i den tilsynelatende endeløse festen det var å bo i Moss, den gang. Dette foregikk på en tid da laget var i Eliteserien og pipene veiva sine grå flagg over industribyen. Og før jula 1999 var han egentlig en vanlig rabagast som vårs andre.

Boka hans hadde fått gode kritikker og Ari var i perlehumør da jeg møtte ham ved Vincent Buddes plass på min jakt etter de siste gavene. Han inviterte meg med – bort fra snøværet, og opp på et glass i «Spiret». Og så satt vi der å så ned på byen fra Torvgården; Østfolds, den gang som nå, flotteste bygning, med den lille boka i mellom vårs. Det var en stusselig, tynn sak. Det så vi, men at han hadde fått utgitt en bok var vel det vi feira. Lite ante vi da at den skulle forvandle livet hans. Den skulle også endre Norges historie og den kongelige blodlinja.

Han ga meg hastig et par bøker ekstra til julegaver før vi gikk hvert til vårt. Han til Oslo, jeg på Nelly.

Noen dager etterpå: Fra toppen av et bord på Theatercafeen, stående, erklærte Ari Behn seg som den nye vinen innen norsk litteratur. Videre at han skulle erobre prinsessa og halve kongeriket. Som så var sagt, så blei det også gjort. De 94 sidene i «Trist som faen» blei solgt i hundre tusen eksemplarer og han gifta seg med prinsesse Märtha Louise i 2002.

Alt etterpå blei historien.

Jeg åpner boka og gjenkjenner varmen fra en venn.

«Kjære Lasse – Jeg har tro på deg, du er en bror! Alt godt Ari»

Hvil i fred, bror. Takk for alt. Spesielt fargene, på denne svarte dagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken