Glasshuset

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev skrevet av Fylkesleder Renè Rafshol og Stortingsrepresentantene Ingjerd Schou, Bengt Morten Wenstøb og Eirik Milde, Høyre.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeiderpartiet angriper Høyre for ansvarsfraskrivelse mht flysete avgiften. Det må være et intens ønske fra Arbeiderpartiet om å fortelle sin historie.

Har tatt ansvar

La det være sagt igjen - Høyres stortingsrepresentanter har stemt for et statsbudsjett fremforhandlet i Stortinget mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Det har vi tydelig gitt uttrykk for at vi har tatt ansvar for. Dernest også vært like tydelige på at flysete avgiften ikke er Høyres initiativ. Og at det er en avgift vi iherdig har forsøkt å forhindre.

Underlig

Men at Arbeiderpartiet nå kan gjemme seg i angrep på Høyre finner vi underlig. Vi tør minne om opphevelse av tak for antall flybevegelser, gunstigere åpningstider på Moss Lufthavn Rygge som Arbeiderparti representanter gjerne ville stemme for, men som Arbeiderpartiet sentralt ikke ga tillatelse til.

Dette var sentrale grep for å sikre Moss Lufthavn Rygge gode rammebetingelser.

Ett viktig argument har vært at en flysete avgift ville føre til at kunder ikke ville fly til utlandet fra Rygge. Som en saksopplysning kan vi opplyse om at billettpriser for flyreisende er betydelig redusert så langt i år, mot vanlig reduksjon i konsumprisindeksen på 7-8-% er den til i år ca 22%. En reduksjon betydelig mer enn en flysete avgift.

Alternativ

Dernest er det forunderlig at Arbeiderpartiet ikke aktivt har støttet Høyre i Østfolds engasjement for å bringe både Moss lufthavn Rygge og Torp flyplass inn som en synlig kapasiteter som kan nyttes som alternativ til utbygging av den 3. Rullebane på Gardermoen.

I tillegg er det med forundring å se at Arbeiderpartiet ikke har fremmet forslag med tilhørende inndekning om å fjerne avgiften. Og samtidig også synliggjøre hvem de skulle få flertall med. Sosialistisk venstreparti som har anbefalt reisende å ikke bruke Moss lufthavn Rygge, Miljøpartiet de Grønne som synes avgiften er på sin plass?

Tiltakspakke Østfold

Eller var det Venstre og Kristelig folkeparti de tenkte på?

Å gå til bords med Høyre og Fremskrittspartiet vil være oppsiktsvekkende?

Med Arbeiderpartiets løfter om å øke skatter og avgifter imøteser vi at den første avgiften som fjernes er flysete avgiften - og ett synlig flertall som vil det.

Akkurat nå når det kan forsvinne ca 527 arbeidsplasser fra Moss lufthavn Rygge og Østfold er 5-6000 industriarbeidsplasser under landsgjennomsnittet, utfordrer jeg Arbeiderpartiet til å samarbeide om en tiltakspakke ØSTFOLD.

I fremtidens grønne skattepolitikk og oppfølging av Klimaavtalen både her hjemme og i Paris, må alle partier ta ansvar for at skatter og avgifter innrettes i henhold til denne.

Høyre maner heller til at Østfold benken på Stortinget står sammen på områder hvor vi er tjent med å stå sammen, slik erfaringene er for begge partier når konsekvensene for Østfold ikke blir tilstrekkelig vektlagt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken