Presedens og forskjellsbehandling

I DVALE: Den sivile flyplassen er lukket og låst i påvente av nye aktører. I mellomtiden  bevilger kommunestyrene midler. Det advarer noen mot.

I DVALE: Den sivile flyplassen er lukket og låst i påvente av nye aktører. I mellomtiden bevilger kommunestyrene midler. Det advarer noen mot. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev skrevet av Torodd Hauger, Årefjorden.

DEL

LeserbrevRygge Airport er et privat aksjeselskap som jobber for å gjenoppta sivil luftfart på Rygge. De har søkt om økonomisk støtte fra kommunene i Østfold. Det ser ut til at kommunestyrene vil imøtekomme søknaden.

Kommunene åpner i så fall for et helt ny ordning. Privatpersoner og private selskaper som ønsker å starte nye virksomheter kan heretter søke kommunene om økonomiske bistand i oppstartfasen. Dette kommer i tillegg til den offentlige oppstartshjelpen som bl.a. gis gjennom Innovasjon Norge.

Vi får håpe kommunestyrene ser at denne saken kan skape uønsket presedens. Våre folkevalgte plikter å påse at det ikke utøves forskjellsbehandling.

Kommunestyrene kan selvfølgelig tilrettelegge for næringslivsaktører gjennom som sin planlegging, byggesaksbehandling og ved å etablere nødvendig infrastruktur.

Direkte økonomisk støtte til private næringslivsaktører ligger imidlertid klart utenfor kommunenes oppgaver. Det kan også stilles spørsmål ved om Rygge kommune setter seg i en inhabilitetssituasjon ved å gi økonomisk støtte til et Rygge Airport AS – dersom kommunen senere skal behandle andre saker som angår selskapet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags