Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må sørge for bedre bemanning

Artikkelen er over 6 år gammel

Leserbrev skrevet av Leif Christensen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rygge SV er bekymra for bemanninga i den kommunale barnehagen i Rygge. Rådmannen har uttalt at ytterligere reduksjon i bemanninga ikke er tilrådelig, noe som etter vår mening bekrefter at den allerede er for lav. Når man vet at det ikke settes inn vikar før etter seksten dagers fravær, er bemanninga etter vår mening allerede for lav.

Vi mener derfor at noe av det viktigste politikerne i Rygge kan gjøre er å sørge for bedre bemanning i den kommunale barnehagen og at det sette inn vikar tidligere enn i dag. Rygge SV vil ha vikar fra dag en.

Både politikere og administrasjon har påpekt at finansieringa av de private barnehagene er basert på hvor mye penger man bruker på den kommunale. Vi mener at dette argumentet ikke er holdbart. Barns trygghet og sikkerhet kan ikke nedprioriteres av frykt for at de private barnehagene får mer i kommunale overføringer.

Rygge SV mener at den kommunale barnehagen må være noe mer enn en oppsamlingsplass for barn. Slik bemanningssituasjonen er nå, står vi i fare for å komme dit, til tross for dyktige og engasjerte ansatte.

Politikk handler om å prioritere. Rygge SV vil prioritere barnehagene.

Vi vil derfor jobbe for økt bemanning i den kommunale barnehagen og vikar fra dag en.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.