Gå til sidens hovedinnhold

– Hvor blir det av fotballklubben Moss 2020?

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På vei til kvalifiseringskamp for Europaligaen i Sarpsborg melder det seg et spørsmål, hvor blir det av fotballklubben Moss 2020?

Har ledelsen i Moss FK, Sprint/Jeløy og de andre klubbene i Moss satt seg rundt bordet for å diskutere hvordan byen igjen skal få et topplag i fotball? For det ønsker hele distriktet!

I Sarpsborg har man fått det til, riktignok ikke uten strid, men poenget er at har klart å samle de beste fotballkreftene i et felles lag samtidig som de gamle klubbene består. Sarpsborg 08 har anledning til å plukke de beste talentene i klubbene som er med i opplegget. Noen vil blomstre og på Sarpsborg 08 er det i dag fire-fem lokale spillere.

Å samle seg i en toppklubb betyr ikke at noen klubber må legges ned. En slik klubb er også et interessent investeringsobjekt for sponsorene.

Holder man på som nå i Mossedistriktet, vil byen aldri igjen oppleve seriemesterskap, cupmesterskap og deltakelse i Europacupene i fotball.

Å gi byen en gave i anledning 300 års jubileet i form av en ny fotballklubb med det klingende navn Moss 2020 må være det rette.

Kommentarer til denne saken