Høyre vil og får det til. Det er spennende at Erik Roth Nilsen ber oss se til høyrestyrte Drammen for å løse de trafikale utfordringene!

Legg merke til at miljø- og samferdselsutvalget i Moss skal behandle en sak der det blir stilt krav til Statens vegvesen. Det er noe Moss Høyre har etterspurt de siste årene, skriver Tage Pettersen. Bildet er fra en trafikk-demonstrasjon ved Kanalen i fjor. foto pål andreassen

Legg merke til at miljø- og samferdselsutvalget i Moss skal behandle en sak der det blir stilt krav til Statens vegvesen. Det er noe Moss Høyre har etterspurt de siste årene, skriver Tage Pettersen. Bildet er fra en trafikk-demonstrasjon ved Kanalen i fjor. foto pål andreassen

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

La meg starte med å si meg enig med Aps Erik Roth Nilsen (side 2, Moss Avis mandag 29. juni) og erklære at jeg også er helt sikker på at et meget stort flertall i Mosseregionen og fylket vårt setter alt inn for å få realisert dobbeltsporet jernbane gjennom Moss og til svenskegrensa. At dette inkluderer en jernbaneløsning under bakken gjennom store deler av Moss er en selvfølge jeg, Høyre og mange andre jobber for å få realisert.
Når den enigheten er klarlagt, må jeg si at Roth Nilsens forsøk på å nagle Høyre til Frp og deres politikk er i kjent stil fra den kanten. Klakkører, staffasje og knuget lillesøster er artige ord som retorikk, men det gjør dessverre ikke Roth Nilsens budskap verken tydeligere eller mer riktig.
Høyre går til valg på Høyres politikk og det er den vi vil ta med oss inn i regjeringskontorene. Selvfølgelig vil et regjeringssamarbeid med andre måtte bety at man ikke får gjennomslag for alt – det ser vi vel i særdeles stor grad hos den sittende regjeringen – men jeg kan love at vi ikke kaster vår samferdselspolitikk for å løse utfordringene på det sentrale Østlandet på havet.
Høyres transportplan inneholder en rekke satsinger på jernbanen og den viktigste er å få på plass en tosporet jernbane på hele intercity-triangelet. Det beste virkemiddelet for å få realisert dette er et sterkt Høyre ved høstens valg.
At Roth Nilsen ber oss se til høyrestyrte Drammen for å løse de trafikale utfordringene er jo spennende. De har klart det ingen trodde var mulig, nemlig å gjøre om det vi alle kalte en trafikkmaskin til en flott by som har åpnet seg mot sjøen. Det viser at Høyre vil og får det til!
Det er en ting til i kronikken til Roth Nilsen jeg håper leserne noterte seg. Det er at miljø- og samferdselsutvalget i Moss, som han leder, over ferien skal få en sak på bordet hvor det blir stilt krav til Statens vegvesen. Det var på tide! Dette har Moss Høyre etterspurt gjennom de siste årene.
Vi har sagt at vi som by ikke kan sitte stille og se på at «veieier» ikke er villig til å ta det ansvaret som hviler på deres skuldre all den tid vi har riks- og fylkesveier gjennom byen vår. Det er jo disse veiene som er mest belastet i Moss og hvor det virkelig er behov for å sette inn tiltak. Ett konkret forslag er å pålegge dem, med miljølovgivning i hånd, å rengjøre gatene regelmessig for å redusere svevestøvproblematikken som rammer så mange av oss.
Hvis Roth Nilsen virkelig er opptatt av å finne de gode løsningene for Moss, så bør han invitere til dialog i stedet for feilaktig forsøke å nagle Høyre til andres politikk på samferdselsområdet - som han vet Høyre ikke er i nærheten av.

Tage Pettersen Moss Høyres gruppeleder og stortingskandidat

Artikkeltags