Gå til sidens hovedinnhold

Til alle som hadde gleden av å fly fra Norges beste flyplass og til deg som hadde verdens beste arbeidsplass

Artikkelen er over 5 år gammel

Marianne Schau har skrevet dette innlegget som hyller Moss Lufthavn Rygge og menneskene som har jobbet der.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til alle som hadde gleden av å fly fra Norges beste flyplass og til deg som hadde verdens beste arbeidsplass. Ved neste valg kan vi bruke vår stemme så det høres!

De slukket lysene på Moss Lufthavn Rygge. Flyene har reist videre og hver eneste krok er tom. Vi gråter sammen.

For hver eneste en av de ansatte.

For de som tålmodig ventet på siste avgang

For de som har ramlet inn dørene 04 på morgenen for å sende deg på ferie. Som måtte møte på jobb før brøytebilene en gang hadde stått opp.

For de som ikke kunne dra hjem til familien sin på kvelden, når de måtte vente til sen natt og tidlig morgen for å ta imot deg om du var forsinket. For de som tålmodig ventet på deg etter siste avgang for at du skulle få deg en runde i taxfree butikken. For de som hjalp deg når bagasjen din ble skadet, og som klarte å få kofferten din hjem når den var blitt borte. For de som tålmodig lot deg pakke om kofferten din når den var for tung.

For de som beroliget deg når du var redd for å fly

De som tok utfordringene på strak arm om datasystemene var nede og 200 passasjerer sto i kø for å komme seg til syden. For de som tok vare på deg om du trengte assistanse, og som tok vare på barna dine som reiste alene. For de som beroliget deg når du var redd for å fly, og som ordnet deg nytt sete for å gi deg mer benplass. For de som passet på at hunden din ble med flyet, og at barnevognen ble lastet ombord.

For de som hjalp deg med internett

For de som sørget for at du fikk mat å spise ombord, og som passet på at ingen bagasje ble stående igjen. For de som vasket flyet etter deg slik at noen andre kunne bruke det dagen etter. For de som hjalp deg med internett når du ikke skjønte hvordan du skulle sjekke inn på nett.

For de som løp ned i kjelleren for å hente kofferten din når du hadde glemt noe i den, og for de som reddet deg når du hadde lagt din nyinnkjøpte solkrem i håndbagasjen og ikke ville kaste den. For de som hjalp deg på riktig buss, og som hjalp deg med pass når du ikke hadde sjekket utløpsdatoen før du dro.

For de som skaffet deg en lege om du ble syk

For de som skaffet deg lege om du ble syk, og et plaster om du skar deg. For de som vekket deg når du hadde sovnet i terminalen for å si fra at du måtte gå til gate. For de som holdt igjen flyet så lenge de kunne fordi du hadde ringt å sagt du var sen.

For de som tok vare på babyen din når du hadde dårlig tid og måtte parkere bilen. For de som betalte for deg når kortet ditt ikke virket, og som kjørte deg hjem når du ikke hadde penger til taxi. For de som skaffet deg vann og kaffe når du hadde fått litt mye å drikke.

For de som ga deg en arm å holde i når det var glatt

For de som ga deg en arm å holde i når det var glatt ute, og de som hjalp deg å bære om du hadde for få hender. Som hjalp deg frem i tide ved å booke deg om til alternative ruter om et fly ble stående på bakken. For de som effektivt jobbet for å få deg av gårde på rutetid.

Hver eneste en av disse ansatte hadde deg som sin første prioritet. De elsket å yte service for deg. Ved å gi deg en fin start, eller en fin avslutning på ferien, så fikk de selv en fin dag på jobb.

Vi gråter sammen

Noen bestemte at de ikke fikk lov til å gjøre dette lenger. Noen tok fra disse menneskene tryggheten, jobben de elsket og splittet opp en stor familie.Noen bestemte at du må velge andre flyplasser å reise fra når du skal ta med familien din på tur. Noen bør få smake sin egen medisin.

Vi gråter sammen for alle disse menneskene. For disse menneskene har lyset også slukket. Disse menneskene reiser ikke videre, de har Moss Lufthavn Rygge i sine hjerter for alltid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.