Hva er i ferd med å skje i Moss sentrum?

UNDER RADAREN? Store saker som går under den «politiske radaren» som har helt andre dimensjoner i utviklingen av byen vår enn isflaten i Kirkeparken.

UNDER RADAREN? Store saker som går under den «politiske radaren» som har helt andre dimensjoner i utviklingen av byen vår enn isflaten i Kirkeparken. Foto:

Av

Leserbrev fra Arild Johnsen, leder i Moss historielag.

DEL

LeserbrevI forbindelse med begeistringen over at det er anlagt en skøytebane i Kirkeparken skjer det tydeligvis også en del andre store saker i byen vår.

Store saker som går under den «politiske radaren» som har helt andre dimensjoner i utviklingen av byen vår enn isflaten i Kirkeparken.

Den 29. november fikk Moss historielag en mail fra et firma som heter Allianse Arkitekter fra Oslo som på vegne av Amfi Bygg Moss AS melder om igangsetting av omregulering av store deler av bydelen Sentrum, Moss kommune. Jeg siterer et av avsnittene i brevet:

« Sak 17/54645 Detaljregulering av kvartalet Dronningens gate, Torggata, Th. Petersons gate.

Dronningens gate 3-7, m.fl., innenfor bydel Sentrum, Moss kommune

Formålet med planen er å revitalisere en viktig del av Moss sentrum. Dagens kjøpesenter på felt S6 rives og en ny kvartalsstruktur i 4-7 etasjer med næring og bolig bygges opp. Det vil være rom for næringsarealer på ca. 4-5 000 m2, hovedsakelig butikker og servering, med direkte inngang fra gaten, samt ca. 180-200 leiligheter av varierende størrelse. Kjelleretasjen på S6 vil benyttes til bil- og sykkelparkering.»

Realitetene i dette brevet er at et Amfi Bygg Moss AS har til hensikt å ta for seg og omregulere store deler av det som vi til nå har definerte som den mest sentrale delen av Moss sentrum. Det som er klart er at det er milliardæren Olav Thon som står bak hele Amfi strukturen. Det er tydelig at de ser Moss sentrum som sitt store investeringsobjekt de neste 10 årene. Særlig viktig er at de ønsker å revitalisere en viktig del av Moss sentrum. I denne revitaliseringen skal de bl.a. rive store deler av dagene kjøpesenter og bygge en helt ny kvartalsstruktur i 4-7 etasjer med blanding av boliger og næring.

Så langt jeg husker er dette ikke i samsvar med forutsetningene i vedtatte sentrumsplan. Etter det jeg skjønner vil en slik utbygging bryte med de ønskene vi har for et trivelig og miljøvennlig regionsentrum. Mitt spørsmål er om også denne saken, som er den største i byens nyere historie, også skal «liste seg under» den politiske radaren? Her har folkeaksjonen Bedre Byutvikling ennå en god sak og engasjere seg i.

Lundekvartalet syd for Amfikomplekset er også kjøpt av eiendomsspekulanter som har til hensikt å rive hele kvartalet for å bygge nye sentrumsbygg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags