Kan alt privatiseres?

Av
DEL

LeserbrevNicklas Eriksen fra FrP mener i Moss Avis 21.11.18 at den rødgrønne posisjonen ofrer velferden på ideologiens alter da den vil rekommunalisere helse- og omsorgstjenester som ble privatisert av de borgerlige. Han påstår på at det vil koste ti millioner å rekommunalisere.

Da de borgerlige satt i posisjon valgte de å privatisere noen hjemmetjenester (Orange) og Orkerød sykehjem. Etter min erfaring går borgerlig ideologi ut på at det meste kan privatiseres, også velferdstjenester. Så lenge anbudene er billigst mulig, «gir» de borgerlige nærmest bort disse tjenestene.

Det snakkes om at anbud skal inneholde både krav til kvalitet og pris. Men jeg sitter ofte og lurer på hvor kvalitetsaspektet blir av. Det viser seg igjen og igjen at det til sist utelukkende handler om pris.

Sett fra sidelinjen lurer jeg på om de borgerlige i Moss i det hele tatt hadde noen kvalitetskrav da de anbudsutsatte disse tjenestene. Da tenker jeg bl.a på lønns, - arbeids, og pensjonsvilkår for de ansatte og krav til antall syke/vernepleiere i turnus jfr lovverk. På meg virket det som om det gjaldt å få det dyre «problemet» velferdstjenester over på private hender fortest mulig og billigst mulig. Hvor mye kostet forresten anbudsprosessene den gang? Sikkert ikke billig.....

Så når Eriksen mener at de rødgrønne ofrer velferden på ideologiens alter, synes jeg han møter seg selv i døra. Der i gården synes ikke grenser for troen på markedskapitalismen. Selv bestemor kan settes ut på anbud.

Men når alt koker ned til alt, handler politikk nettopp om verdier og ideologi. Uansett om du har blå eller røde briller på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags