Hva vil politikerne prioritere, deg eller fergetrafikken?

– Vi er spente på hvordan de andre politikerne vil håndtere våre innspill og forslag, skriver Arild Svenson med adresse til sine politiske motstandere. foto: Espen Vinje

– Vi er spente på hvordan de andre politikerne vil håndtere våre innspill og forslag, skriver Arild Svenson med adresse til sine politiske motstandere. foto: Espen Vinje

Av

Arild Svenson, Nestleder og ordførerkandidat Ny Kurs, by- og bygdeliste for Moss og Rygge

DEL

MeningerDet har vært et stort innbyggerengasjement i saken om Rv19, med stor deltakelse i møte på Bylab 27. februar, flere leserbrev i Moss Avis og høy aktivitet på Facebook. Innbyggerne har sendt inn, og levert direkte, sine innspill og forslag. Ny Kurs har også sendt inn innspill og forslag. Forslagene vi har sendt inn er bl.a. at høyrefeltet opp Rådhusbroen som i LAT planen er prioriterte for tungtransport fra fergen og buss, må tas ut av planen. Tiltaket med et slikt felt har møtt massiv kritikk og oppfattes som en nedprioritering av innbyggernes behov til fordel for økt trafikk fra fergene. Fremfor å bidra til generell bedre flyt i trafikken vil tiltaket for de aller fleste – og særlig Jeløybeboere – virke negativt, så nær som for tungtransport fra fergene da. I tillegg forstår vi det slik at det også er i strid med arbeidsgruppens mandat.

Videre har Ny Kurs spilt inn enkle forslag som vil gi økt flyt i trafikken, en storstilt satsning på buss, men også forslag som vil øke andel syklende. Vi er spente på hvordan de andre politikerne vil håndtere våre innspill og forslag. Kanskje særlig er vi nysgjerrig på hvordan AP og H vil håndtere både våre og innbyggernes innspill, bl.a. fordi de har kritisert meg/Ny Kurs for å krisemaksimere og ikke å komme med forslag. Men, også fordi de har sagt at de vil ta innbyggerne på alvor - og så utgjør de sammen et solid flertall. Dvs, det AP og H begge støtter vil bli vedtatt.

Møtet i MISA 13. mars vil være en reell test for å se hvorvidt de politiske partiene mener noe med innbyggerinvolvering. Innbyggerinvolvering er å tilrettelegge for innbyggerne å kunne mene noe i en sak, og at det som innbyggerne mener kan bli tatt til etterretning. Hvis man ikke kan gjøre det er det ingen reell innbyggermedvirkning. Møtet i MISA 13. mars er således ikke bare interessant med tanke på saken om Rv19, men også for hvorvidt politikerne vil følge innbyggernes innspill når det åpnes for innbyggermedvirkning.

Etter at saken om Rv19 er behandlet av MISA i Moss skal den også behandles i Rygge kommune og Østfold fylkeskommune. Ny Kurs har følgelig sendt over sine forslag til så vel Rygge kommune som Østfold fylkeskommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags