Gå til sidens hovedinnhold

Vi i Tempo setter utrolig pris på Jeløy skole. La skolen bestå som den er

Artikkelen er over 12 år gammel
Vi i Tempo setter utrolig pris på Jeløy skole, som har en utrolig kompetanse vedrørende funksjonshemmede og de elever som er på vei til å falle utenfor i samfunnet.
Vi får stadig henvendelser fra foresatte som har prøvd integrering med sine barn som politikere og rådmann prater så varmt om. Takk for at bl.a Jeløy-skolen fanger opp signaler på elever at noe er på vei til å skje. De gjør i samråd med foresatte, tar de kontakt med oss for å se om vi kan hjelpe dem.
De vi har fått inn i vårt miljø har begynt å isolere seg, blitt mobbet, blitt trakassert og lever i frykt for integreringen i den ordinære skolen. Ved at vi mottar disse ungene involverer vi foreldrene og de andre spillerene i klubben for å hjelpe til for øke selvtilliten og involvere dem i vårt miljø.
Gang etter gang opplever vi at i løpet av 2–3 måneder er ungene totalt forandret.
Vi har tett kontakt med de foresatte som konstaterer at de kjenner ikke ungene sine igjen. Rådmann og politikere må nå skjønne at det er viktig at unger som er på feil kurs trenger en trygg ramme rundt seg. Vi har som holdning i klubben at kan vi rette opp et barn, er det en suksess for klubben.
Vi tar imot alle typer individer med forskjellig diagnoser så lenge vi har kapasitet til det, vi ønsker alle velkomne i vårt miljø.
Vi hadde et utsagn fra en ny spiller på trening som traff oss ledere i hjerterota: – Det er så deilig her, for jeg føler meg så hjemme her.
Hos oss i Tempo er det sosiale mer viktig enn fotballen, med trygghet kommer resultater.
Så vil vi tilslutt håpe at når rådmannen tenker seg godt om når han setter seg ned med kalkulatoren og budsjettet. Er det verdt det?
Ikke nok med det, men rådmannen vil fjerne i mellom 200.000 og 300.000 fra lag og foreninger. Vi ønsker alle som føler at de trenger et trygt miljø som har en funksjonshemmed lidelse velkommen. Vi skal klare dette selv om noen mener at budsjett er det viktigste. Tempo Moss IF vil også takke Moss Idrettsråd for det de gjør for lag og foreninger i Moss.

Odd-Rune Karlsen leder, Tempo Moss IF