Lokalt supernavn til Lyse Netter

Steven Wilson Quartet er klare for Lyse Netter 2020

Steven Wilson Quartet er klare for Lyse Netter 2020 Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lyse Netter begynner å lette på programsløret for neste års festival, og kan melde om de to første bookingene for 2020.

DEL

– Vi er glad for å kunne offentliggjøre de to første artistene til neste års festival, sier Martin Sørhaug i en pressemelding.


Av de to første festivalklare artistene er det ett kortreist navn – Steven Wilson Quartet, mens det andre er så langreist det kan få blitt – australske Jonathan Bree.

Den australske musikeren gjør sin norgesdebut på Alby neste år og skal, ifølge pressemeldingen fra Lyse Netter, ha et live show som har skaffet ham kultstatus over hele verden. Stikkord er melodiske komposisjoner og sterkt croonerpreg. Hans låt «You’re So Cool» skal ha hatt hele 12 millioner visninger på YouTube.
Bree er født i New Zealand, men vokste opp i Australia og begynte å skrive egne låter i 9-års alderen. Før han ble soloartist spilte han med bandet The Brunettes, som blant annet ga ut plater på legendarisk Sub Pop Records. Hans første soloalbum kom ut i 2013.

Kjent navn

Om ikke Jonathan Bree er et kjent navn for det lokale Lyse Netter-publikummet, bør Steven Wilson Quartet definitivt være det. Wilson var frontmann og stemmen i Superfamily i mange år, og kvartetten er hans første «ordentlige» musikalske prosjekt siden popstjernedagene.

Musikalsk beveger Wilson og hans medmusikanter – Martin Steffensen, Svein Erik Martinsen Ånestad og Morten Solnørdal Urfjell – seg i et rytmisk, groovy terreng hvor det blandes jazz, funk og rock over en lav sko. Alt med Wilsons karakteristiske stemme i front.

– Dette er bookinger vi er veldig glad for, som passer festival, sted og hele settingen perfekt. Vi synes det er veldig stas at Steven Wilson Quartet holder sin første store festivalopptreden på Lyse Netter. Jonathan Bree er en artist som opererer i skjæringspunktet mellom popmusikk, teater og suite, han krysser grenser mellom sjangre og utvider forestillingene om hva festival/live-musikk kan være, sier arrangør Martin M. Sørhaug.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken