Gå til sidens hovedinnhold

Avrunder 2017 med gratis løpsfest for alle

Artikkelen er over 3 år gammel

Treningsentusiastene på Spenst Moss håper å avslutte året med en skikkelig idrettsfest med opp mot 150 deltakere.

Og med lav terskel og gratis påmelding, har de klokkertro på at de skal lykkes.

Nyttårsløpet strekker seg over mellom sju og åtte kilometer, og skal være et arrangement for store og små. Deltakerne skal løpe mot Dilling og videre inn i Carlbergskogen, før de så vender tilbake til Spenst igjen.

Lav terskel

Det har heller ikke noe å si hvor godt trent man er. Her er det ikke de beste tidene som gjelder, men selve idrettsgleden.

– Vi må legge terskelen lavt, slik at vi får med så mange som mulig. I fjor var det ti personer som gikk alle kilometerne og det håper vi noen gjør i år også, forteller primus motor Christian Richardsen til Moss Avis.

– Treningsglede er nøkkelordet for dette løpet. Det skal være en sosial greie, samtidig som noen kniver internt om de beste tidene, tilføyer treningssenterets daglige leder, Thomas Solberg.

Har tatt grep

Under fjorårets nyttårsløp var det rundt hundre personer som sto på startstreken. Å øke med ytterligere 50 tror Richardsen og Solberg er fullt mulig i år. Løping er tross alt noe som er i vinden om dagen.

– Vi har en egen Facebook-side og har vært flinke til å annonsere. Dette er jo en dag som de fleste ikke har så mye å foreta seg så tidlig. Det er en del dødtid der mange går og venter på feiringen. Generelt har det vært mellom 70 og 100 deltakere, men i år satser vi på 150. Det er ingen aldersgrense og ingen startkontingent. Det er åpent for alle, smiler daglig leder, thomas Solberg.

Fine premier

Christian Richardsen gleder seg allerede, og er naturligvis spent på hvor mange som faktisk møter opp søndag om drøyt fem uker.

– Vi stiller med fine premier til vinnerne. Løpet starter klokken 12.00 og det er jo helt perfekt, avrunder pådriveren med et bredt smil.

Bildeserie

FRA ARKIVET: Mosjonsløp i Moss på 1980-1990-tallet

 

Kommentarer til denne saken