– Jeg synes det var gøy å spyle med brannslangen, sier Cathy (5).

Hun går på Sjøhagen FUS barnehage, som mandag var på besøk hos Moss brannstasjon. Venninnen Celine (5) sier at hun synes det var mest gøy å få møte brannbamsen Bjørnis.

I forkant av åpen dag, tar brannstasjonene imot flere barnehager på besøk. Andrea Nilsen, administrativ koordinator ved Moss brannstasjon sier at de tar imot rundt 800 barn i løpet av disse to ukene.

– Dette er de første ordentlige besøkene siden pandemien. Spesielt de nye stasjonene på Rygge og Såner gleder vi oss til å endelig kunne vise fram, sier hun.

Nilsen forteller at ved åpen dag blir det forskjellige aktiviteter. Da får man sett både brannstasjonen og brannbilene. Det blir også prøving av brannslange, kunnskapsløype og premier til de minste. Det blir servert boller og saft- og kaffe til de voksne.

– Og selvfølgelig kommer brannbamsen Bjørnis, legger hun til.

– Barnehagebesøkene og Åpen dag er noe vi bruker mye ressurser på. Dette mener vi er verdt det, siden det er et positivt tiltak for å få fram brannvett for innbyggerne.

Lørdag fra kl. 11:00 til 14:00 vil Moss brannstasjon, Rygge brannstasjon og Såner brannsatsjon altså holde åpent for alle.

Brannbamsen Bjørnis vil kjøre mellom stasjonene og vil være på Såner brannstasjon kl. 11:30, Moss brannstasjon kl. 12:30 og Rygge brannstasjon kl. 13:30.