– Lyse Netter, som skulle blitt arrangert den første helgen i juni i år, avlyses som et resultat av den nåværende situasjonen, opplyser festivalgeneral Martin Sørhaug torsdag.

Også i fjor ble den opprinnelige festivalen på Alby avlyst, men da fant arrangørene, House of Foundation (HoF) med Sørhaug i spissen, en midlertidig løsning med en to dagers minifestival – Ikke Lyse Netter – i Heilmannparken i Moss sentrum. Noe tilsvarende var en stund på agendaen også i år.

– Vi hadde først et ønske om å avholde i et mindre format og med hovedvekt på norsk musikk, men ser nå at det beklageligvis heller ikke vil være mulig. Tiden flyr fort, situasjonen er for uklar og prognosene for dårlige, uttaler Sørhaug.

Lyse Netter ble arrangert første gang i 2018 og har trukket tusenvis av publikummere til Alby i begynnelsen av juni. Programmet har vært en blanding av internasjonale og nasjonale artister innenfor et vidt sjangerspekter.

Kommer neste år

Blant artistene som skulle spilt i år finner man norske navn som Fay Wildhagen, Hilma Nikolaisen og Jaga Jazzist, samt en håndfull utenlandske – blant andre Lee Ranaldo fra amerikanske Sonic Youth og Jonathan Bree fra New Zealand. Begge de to sistnevnte er for øvrig allerede bekreftet til en eventuell 2022-festival. Mange av de artistene som man hadde håpet kunne spilt på årets festival var også satt opp på 2020-plakaten til Lyse Netter.

Nå håper arrangørene å komme sterkere tilbake neste år, med et delvis nytt program.

– Vi kommer denne gangen ikke til å duplisere og således skyve et helt program frem til 2022. Enkelte artister, først og fremst internasjonale, har blitt tilbudt plass på neste års program, forklarer Sørhaug

Men hvis situasjonen tillater det kan det allikevel bli noe livemusikk å høre fra HoF i løpet av sommeren.

– Vi vil vurdere en én-dags mini-festival i Heilmann-parken i august, lik den vi hadde i fjor, men jeg føler at det foreløpig er for tidlig å at en avgjørelse på det, konkluderer Sørhaug.