Gå til sidens hovedinnhold

- Busstilbudene i fylket er alt for dårlig

Artikkelen er over 7 år gammel

Enkelte steder går det kun et par busser i døgnet, og mange ser seg nødt til å vente opptil flere timer hver dag for å komme seg til og fra steder.

Dersom du ikke bor i nærheten av sentrum, vil mange mene det er alt for dårlig busstilbud.  Størst er kanskje problemet for skoleelever som bor på steder der kun går et par busser i løpet av døgnet.  Enkelte av timeplanene på skolen er ikke tilpasset bussruter, noe som resulterer i at elevene med dårlige tilbud enten må sitte opptil flere timer hver dag å vente eller dra mange timer tidligere fra skolen.

Larkollelever fortviler

- Jeg syns busstilbudene er bra hvis man bor sentralt, men for eksempel i Larkollen hvor jeg bor så er det veldig dårlig, sier  Sara Vesteraas (18) som daglig benytter seg av busstilbudet. .

Siste bussen inn til Moss går i fem-tiden.

Hvorfor mener du det er det dårlig? Er du avhengig av bussen?

- Fordi det går veldig få busser i Larkollen. Siste bussen inn til Moss går i fem-tiden. Det går syv busser om dagen og fem av dem er på morgenen. Jeg tar buss hver dag, til og fra skolen.


Må du vente mye på skolen?
- Jeg må vente nesten en time hver dag på skolen. Første bussen hjem går kl 3, hvis jeg skal hjem før det må jeg ta en buss kl. 11. Enkelte ganger har jeg vurdert å gå hjem.

Hege (17) får tilbud om to busser i døgnet

Hege bor på Smedhusåsen i Rygge og får tilbud om to busser i døgnet, disse er så dårlige at hun nesten aldri benytter seg av dem.

Jeg syns det er elendig.

- Jeg syns det er elendig at vi som ikke bor i sentrum har mulighet til å komme oss til og fra steder bortsett fra en gang tidlig om morgen og en gang sent på ettermiddagen, og at når skoletidene er lagt opp slik at vi må sitte på skolen i flere timer uten at vi har noen timer fordi vi ikke kommer oss hjem. Busstilbudene i fylket er alt for dårlig»

Det er ikke klart om Østfold kollektiv har planer om å forbedre busstilbudene til de utenfor sentrum.

Kommentarer til denne saken