Gå til sidens hovedinnhold

Mange hundre gikk i fakkeltog for Ari Behn og psykisk helse

Artikkelen er over 1 år gammel

Hundrevis av mennesker møtte opp ved Høyvekta i Moss søndag ettermiddag og deltok i fakkeltoget for Ari Behn og psykisk helse.

For abonnenter

Heidi Bøhaugen Sjøstrøm tok initiativ på Facebook til et fakkeltog for Ari Behn, etter hans bortgang 1. juledag. Arne Kristian Løvik Stellander trådte hjelpende til da arrangementet vist seg å bli overveldende mye større enn hva hun hadde klart å forestille seg på forhånd.

LES OGSÅ: Pågangen rundt markeringen for Ari har vært enorm: – Mennesker jeg aldri har møtt dukker opp og spør om fakkeltoget

Mange hundre mennesker møtte fram for å gå i fakkeltoget for å minnes Ari Behn og alle andre som har valgt å avslutte sine liv, og for å vise støtte og medfølelse til deres etterlatte. Håpet er å bidra til et varmere samfunn, der alle blir sett og tar vare på hverandre.

LES OGSÅ: Ari Behn bisettes i Oslo domkirke 3. januar

Veronika Roos Snilsberg og moren Aase Snilsberg var blant de mange som deltok i fakkeltoget.

Klassekamerater

– Vi er med i fakkeltoget fordi Ari var en tidligere klassekamerat av meg. Vi gikk på skolen sammen både på barne- og ungdomsskolen, og på videregående. Ari var en stor personlighet for Moss, og det er fint at vi kan få minnes ham med et lysende fakkeltog i desembermørket, sier Veronika Roos Snilsberg.

LES OGSÅ: Vårt mest skinnende bysbarn

Aase Snilsberg har også fulgt Ari siden han gikk på barneskolen sammen med datteren.

– Jeg går i fakkeltoget for å vise støtte og medfølelse til Aris familie, og til alle som sliter psykisk, sier Aase Snilsberg.

Jeanette K. Haugen sluttet seg også til det lange fakkeltoget.

LES OGSÅ: Arrangerer fakkeltog for Ari: – Han fortjener at vi viser hva han har betydd for oss

Stor respekt

– Jeg vil vise medfølelse til Ari og hans familie. Jeg har møtt Ari flere ganger og har hatt samtaler med ham. Ari var varm og omtenksom. Han brydde seg ikke om hva andre mente om ham. Derfor fikk jeg veldig respekt for Ari. Han var en lysende fargeklatt i byen vår, sier Haugen.

LES OGSÅ: Tok til tårene da en siste hilsen til Ari ble skrevet

Sissel Gunnerud deltok også i fakkeltoget. Hun gikk på Steinerskolen sammen med Ari på barneskoletrinnet.

Hundrevis møtte opp på fakkeltoget for Ari Behn i Moss sentrum søndag kveld. Se opptaket fra fakkeltoget og minnestunden her.

Kunstner fra barndommen

– Ari stilte alltid opp for andre. Han var en stor kunstner allerede fra barndommen av. Det er fint å få minnes Ari som den han var, sier Gunnerud.

Line Jacobsen og Øystein Nilsen deltok også i fakkeltoget.

– Ari var en veldig god ambassadør for Moss. Vi var veldig glade i Ari og savner ham veldig, forteller Jacobsen og Nilsen.

Fakkeltoget endte ved Moss kirke. Foran kirken kunne folk legge ned roser og tenne lys

Moss kirke var også åpen, og under samlingen der ble det minnestund med taler, sang, musikk og lystenning for Ari Behn og for alle andre som har valgt å ta sine liv. Moss kirke var helt fullsatt.

Kommentarer til denne saken