Mange mossinger på glattisen i gråværet

Ble ikke skremt: Mildvær med yr i lufta skremte ikke folk fra å ta med seg skøytene til paviljongen.

Ble ikke skremt: Mildvær med yr i lufta skremte ikke folk fra å ta med seg skøytene til paviljongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I helgen var det sesongstart for mange små og store skøyteløpere i Moss sentrum. Selv om gråværet hang over byen, storkoste folk seg på isen i Kirkeparken.

DEL

Hittil har ikke værgudene vært på parti med dem som er glad i ski og skøyter, men søndag kunne i hvert fall mange mossinger ta fram skøytene og sjekke om gamle kunster fremdeles holder mål.

Kunstis

For selv om gradestokken viste noen plussgrader, så sørger altså kommunens kunstisanlegg for at det blir is i parken. Dette var første helgen etter åpningen tidligere i uka og det sørget mange for å benytte seg av. På isen myldret det nemlig av både helt ferske, men også noen med erfarne skøyteløpere.

Kø foran kiosken

I tillegg var det tidvis kø foran kiosken, hvor salget åpenbart gikk godt. De nye krakkene rundt banen var flittig i bruk av dem som skulle ha på seg skøytene – og dem var det altså mange av. Egentlig var planen å få åpnet banen samtidig med nissetoget og tenningen av julegrana.

Men det gikk ikke i år heller. Værgudene spilte ikke på lag med kommunen. Derfor har åpningen vært utsatt i et par omganger. Det har nok ført til at flere foreldre har fått spørsmål om når banen åpner og denne helgen var det altså klart for årets første skøytesøndag ved paviljongen – som lyste fint opp på en mørk ettermiddag med yr i lufta.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.