Gå til sidens hovedinnhold

Mangler frivillig engasjement

Artikkelen er over 1 år gammel

Redd Barna Moss klarte kun å fullføre halvparten av planene i fjor. Mangel på frivillige er hovedårsaken mener leder i Redd Barna Moss.

Aneela Khan, leder i Redd Barna i Moss, forteller at de stadig merker store svingninger i hvor mange frivillige de har i gruppen, og at de nå i senere tid har merket et sterkt behov for flere frivillige.

— I år har vi kun fått fullført 6 aktiviteter. I 2018 fullførte vi 17 aktiviteter, så man ser stor forskjell fra år til år, forteller hun.

Få aktiviteter i år

Redd Barna Moss fokuserer aktivitetene sine rundt asylmottaket i Hobøl, og ønsker å få til flere aktiviteter for barna. Gruppen arrangerer aktiviteter som reiser til Tusenfryd, drar på bowling, at de spiser sammen og drar på forskjellige aktivitetssentre.

–Vi prøver å på en måte normalisere barnas litt unormale hverdag, forteller hun. Hun følger opp med at det er vanskelig å få i gang et tilbud når de er så få i gruppen, og at de føler det er viktig for barna at de har et jevnlig tilbud.

Hun forteller også at det er vanskelig å få gjennomført de aktivitetene de vil, fordi antall frivillige ikke går opp med hvor mange de må være på hver aktivitet.

– Det blir vanskelig når alle de som er i gruppen har jobber og studier ved siden av. Vi må i hvert fall være to på en aktivitet, og det gir oss en utfordring når vi er så få, konstaterer hun.

Har ikke tid

Gruppen har tidligere opplevd en stor økning av frivillige, og opplever at det ofte er stor oppslutning når det er mye medieomtale på områdene de jobber med. Hun forteller at det da kommer mange frivillige, men at de fleste faller fra etter noen få oppmøter.

– Frivillige er ferskvare, det vi har opplevd er at de forsvinner etter kort tid. Mange forteller at grunnen til at de ikke møter opp er at de ikke har tid til det frivillige arbeidet, fordi de har skole, barn og jobb som de fokuserer på, avslutter Khan.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.