Mannen (35), som er nå siktet for drapsforsøk, ble pågrepet i Moss fredag kveld.

– Selve pågripelsen skjedde i en leilighet som ikke tilhørte mannen. Den foregikk udramatisk, sier politiadvokat Christian Hatlo til NTB.

Hatlo sier til Moss Avis at han foreløpig er ukjent med siktedes tilknytning til Moss, annet enn at han befant seg i en bekjents leilighet i Moss da han ble pågrepet.

Tror skyteepisoden var målrettet

Det var mandag kveld denne uken at politiet fikk melding om at en person hadde tatt seg inn på spisestedet i Oslo og avfyrt skudd. Én mann i 50-årene er fornærmet i saken, og varslet selv politiet om hendelsen. Mannen skal ikke ha kommet til fysisk skade.

– For oss framstår ikke dette som en helt tilfeldig skyting selv om vi ikke vet noe om bakgrunn. Motivet kan være alt fra ran til konflikt, sa innsatsleder Tore Barstad til Nettavisen etter skytingen mandag.

Ifølge avisen er den pågrepne mannen involvert i andre straffbare forhold som skal opp for retten om kort tid, og han er tidligere straffedømt i narkotikasaker, samt for trusler og vinningskriminalitet.

Fremstilles for fengsling

Mannen ble lørdag ettermiddag varetektsfengslet av Oslo tingrett for en periode på fire uker, de to første ukene i full isolasjon. Han er i hele perioden ilagt brev- og besøksforbud.

Mannens advokat, Vidar Lind Iversen, sier til NTB at hans klient nekter straffskyld i saken.