– Vi er kjempefornøyde med å bo her. Det er egentlig enda bedre enn forventet også, sier de to.

Kjæresteparet Maren Lunden Kongsness og Fredrik Reitan Udnæs møttes på jobb på Kalnes og begynte å date i desember 2020.

– Jeg ble sjekka opp i akuttmottaket, ler Maren.

Etter hvert ble de kjærester og boligjakten startet ikke lenge etterpå.

Med familie i henholdsvis Ski og Oslo og jobb på Kalnes på begge to, er det først og fremst praktiske årsaker til at de valgte å bosette seg i Moss.

– Byen har en veldig fin beliggenhet, midt mellom alt. Kort avstand til jobb og det å ha familie i nærheten, var det viktigste for oss, sier Fredrik.

Ny i byen

Navn: Maren Lunden Kongsness og Fredrik Reitan Udnæs

Alder: 28 år og 31 år

Jobb: Begge jobber på Sykeshuset Østfold Kalnes, henholdsvis lege i spesialisering i onkologi (kreft) og indremedisin.

Bosted: Verket

Interesser: Begge er veldig glad i musikk og er i startfasen med å lære seg piano sammen. Maren har nylig lært seg ukulele og Fredrik spiller gitar. I tillegg er de begge glad i å trene.

Fun fact: Begge kjøpte seg samme type piano da de startet å date, for å imponere hverandre. Så nå har de to eksemplarer av det samme pianoet hjemme.

Etter å ha vært på husjakt i ett halvt års tid, i det som var et ganske brennhett marked hvor flere av boligene ble solgt før visning, gjorde paret det samme selv sommeren 2021. Da hadde de fattet interesse for et hus på Verket – nærme sentrum og nærme E6.

Kuppet huset

– Da vi så dette huset, var vi ikke i tvil. Vi meldte oss på privatvisning dagen etter at Finn-annonsen kom, og så fikk vi huset samme kveld. Da var det flere andre på privatvisning samme dag og sju påmeldt til ordinær visning, forteller Maren.

1. november i fjor flyttet de inn. Og de stortrives.

Paret har også gjort research før en eventuell familieforøkelse.

– Det er rundt fem barnehager i grei avstand og skole et steinkast unna, huset har en fin beliggenhet, smiler Maren.

Restaurant og uteliv

– Som nye mosseborgere, hva mener dere er byens beste sider?

– Vi har ikke gjort så mye i byen enda, svarer Fredrik før han legger til:

– Vi har vært på én konsert og en del restauranter.

– Vi så at mye stengte ned under og etter pandemien, så vi prøver i alle fall å støtte restaurantene og drar egentlig på alle de nye som åpner, legger Maren til.

De skulle gjerne hatt enda mer restauranter og uteliv i byen.

– Vi savner kanskje noe som brygga i Fredrikstad. Hadde vi fått noe sånt nede ved Verket, så hadde det vært fint. Det er litt derfor vi tenker at vi vil støtte alle restaurantene som åpner, fordi restauranttilbudet absolutt kunne vært bedre.

De har imidlertid stor tro på Verket og utviklingen der.

– Det ser ut som det skjer en del ting på Verket. Vi gleder oss til utviklingen og til å bli litt mer integrert. Jeg ser for meg at det blir helt nydelig når man får småbarn også. Da kan man rusle ned til byen og gå forbi en kafé nede på Verket, sier Fredrik.


Hjemmekjære

Det er likevel ingen tvil om at samboerparet er hjemmekjære. Fokus det siste året har vært på å bo seg inn, pusse opp badet – og ikke minst: få på plass et eget treningsrom i underetasjen.

Spørsmålet er likevel om de har møtt nok mossinger til å kunne beskrive en typisk en.

Det er lettere sagt enn gjort, men det er én ting de assosierer med Moss.

– Pølse i vaffel er det eneste jeg kommer på, sier Maren.

– Jeg har aldri sett pølse i vaffel her, jeg. Alle snakker om det, men hvor er det man får tak i det? spør Fredrik og ler.

Nå ser de for seg å bli boende i Moss, så muligheten er kanskje til stede for å få smakt pølse i vaffel på sikt.

– Det ligger an til det. Vi har fine jobber på Kalnes og vil være der. Jeg kan ikke se for meg at vi vil flytte lenger unna familiene våre på grunn av at Fredrikstad har bedre restauranter på en måte, sier Maren og legger til:

– Når man får barn vil man også ha en hverdag hjemme som det primære, og hvis vi da vil på en restaurant, kan man kjøre litt for det også.

– Langtidsplanen vår er å bli her, slår de til slutt fast.