Omvendt poseavgift

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mårn' duKnapt noe hisser opp folk mer enn når rikspolitikere er kreative i sene nattetimer og finner på nye avgifter. Det er nok å nevne flyseteavgiften, sukkeravgiften og plastposeavgiften.

Da gleder det desto mer at noen faktisk går motsatt vei og gir belønning i stedet for økonomisk straff. Jeg fikk oppleve dette som kunde da jeg forleden dag skulle handle matvarer i en butikk i Moss som er med i én av de store matvarekjedene.

Et par dager før hadde den samme butikkjeden via sin App tipset meg om at jeg kunne få et gratis handlenett. Jeg gikk innom forretningen og hentet det lovede nettet.

Så tilbake til handleturen da jeg fikk gla´meldingen fra dama i kassa om at denne butikkjeden altså har innført omvendt plastposeavgift. Hun kunne opplyse at siden jeg hadde med meg og brukte handlenettet jeg hadde fått, så ville jeg få én krone utbetalt i bonus. Og ikke bare det. Hun lovet at jeg vil få én ny bonuskrone for hver gang jeg bruker nettet i butikken deres.

her tenker jeg at politikerne har noe å lære. Noen ganger kan det lønne seg å premiere ønsket atferd framfor å straffe uønsket atferd for å oppnå ønskede mål, som for eksempel mindre plastforurensing i havet og naturen for øvrig.

Her er Store norske leksikons definisjon av selve ordet avgift:

– Avgift er betegnelse på en indirekte skatt som er knyttet til varer og tjenester, med mål om å styre eller begrense forbruket. Eksempler er alkohol-, tobakks- og miljøavgifter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags