Hjemme hos oss er det løping for alle pengene om dagen. Resultatene blir aldri de helt store, men det å være med på løp rundt i fylket har kona og jeg virkelig fått sansen for. Men det er faktisk guttungen som viser den aller største entusiasmen. Vår aktive 3-åring har fått løpedilla.

Vi var nylig med på SA-løpet i Sarpsborg, der de yngste deltakerne var i fokus. Guttungen vår hadde på seg joggesko og var ikledd en T-skjorte hvor det sto «stolt og engasjert sarping» på ryggen. Han spurtet gjennom de 400 meterne i Kulåsparken sammen med farfar og meg, og strålende fornøyd krysset han mållinjen.

Medaljen og t-skorta skulle han selvfølgelig ha på seg gjennom hele dagen og da kvelden kom lå en «stolt og engasjert sarping» trygt under dyna med medaljen i hånda.

Men Nå har vi begynt å forberede oss til neste arrangement og det blir Fokusløpet 30. mai. Vi har allerede fortalt guttungen om hva vi skal og han forteller daglig om hvor mye han gleder seg. Hver gang vi kjører forbi Fokus Trening på Bredsand i Rygge, peker han bort på treningssenteret og forteller at han skal løpe skikkelig fort.

Selv gleder jeg meg som et barn til å være med. Det å løpe sammen med guttungen er noe helt spesielt. Da handler det ikke om resultater, men å ha det morsomt.

Det er opplevelser jeg føler det er viktig å ta vare på, for før man vet ord av det, er det ikke like moro å løpe sammen med pappa lenger.