Kloke ord på en trist dag

Helge Kjøniksen.

Helge Kjøniksen. Foto:

Av

Mårn' du skrevet av journalist Helge Kjøniksen

DEL

Begravelser og bisettelser er definitivt triste, det kan man ikke komme utenom. Fredag var jeg i bisettelsen til en god venn av meg, Per Reier Barli – det var selvfølgelig veldig sørgelig, men jeg gikk likevel ut av porten til Jeløy kapell med et smil om munnen – uvitende om at en samtale noen sekunder tidligere skulle svirre rundt i hodet mitt og sette sterke spor.

Under minnetalen for Per, trakk presten fram en telefonsamtale som han hadde hatt med Pers nevø noen dager etter dødsfallet. Den gjengivelsen fikk mange av de fremmøtte til å felle noen ekstra tårer. Og det var nettopp denne karen jeg hadde en samtale med etter at de aller fleste hadde forlatt kapellet, sammen med den store kortesjen av motorsykler fra «Harley Owners Group» som fulgte kisten gjennom Moss sentrum, noe som for øvrig også gjorde et svært sterkt inntrykk.

Avdødes nevø kom kjørende bort til meg i rullestolen han er lenket til, smilte og sa: «Vi må gjøre denne dagen til noe fint, selv om den er trist. Det å skape gode opplevelser som man kan ta med seg videre i livet er viktig for meg og alle andre. Selv vet jeg ikke hvor lenge kroppen min holder ut med meg, men jeg ønsker å oppleve ting og ha det bra mens jeg lever. Vi kan ikke forlenge livet, men vi kan gripe den friske tiden vi får. Også er det ikke farlig å vise kjærlighet når vi har sjansen til det».

Det var disse ordene som fikk meg til å smile, tenke og sette det hele i et perspektiv. Jeg håper kroppen din holder ut med deg lenge, verden trenger slike som deg.

Tusen, tusen takk skal du ha, Ole Andreas!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags