Å være ny i Moss

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mårn' du Fredag hadde vi i Moss Avis en litt annerledes start på dagen. Vi hadde invitert noen av distriktets mange innflyttere til å spise frokost med oss som jobber i avisen. Vi er rett og slett nysgjerrige på hvordan de oppfatter byen, distriktet, mossinger og Moss Avis. Det skrives mye om at dette er et distrikt mange flytter til, men klarer vi i Moss Avis å produsere innhold som treffer disse «nybyggerne»?

Samtalen ble interessant på mange måter, og vi sitter igjen med massevis av gode innspill og inspirasjon til å lage innhold som kanskje treffer enda bedre. (Det gjenstår jo å se ...)

Det er mye man tar for gitt når man er født og oppvokst et sted. For en innflytter er det ikke alltid like lett å orientere seg, verken i fysiske gater, i avisspalter, på kjøpesentra, i politikken og eller på mindre kjente turstier (for å ta noen eksempler). For hvor er egentlig denne «tigerplassen» og dette «flemminghjørnet»? Og så var det «domustorget», skihytta og nesa til han Ivar (eller var det Nils?) ...

Dette er noe å tenke på for oss journalister, men også når praten går i kantinen på arbeidsplassen din, i garderoben i barnehagen, på treningssenteret eller foreldremøtet du deltar i. Kanskje det er noen der som ikke henger like godt med i praten som dere (oss) andre?

Vi har alle et ansvar for å ta imot nye naboer, bekjentskaper og kollegaer på en god måte og gjøre oppstarten på et nytt sted litt enklere. Og vi som har jobbet i avisen noen år, skal prøve å gjøre det enda lettere å orientere seg i våre spalter også.

Velkommen til (M) oss!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken