Lager vår nye samferdselsminster riksvei i vellinga?

Torgeir Snilsberg, journalist i Moss Avis.

Torgeir Snilsberg, journalist i Moss Avis. Foto:

Av
DEL

Mårn duKetil Olsvik-Olsen (Frp) skal oppholde seg i USA det nærmeste året, for å backe opp fruens karriere som lege. Og uansett politisk ståsted er det vel politisk korrekt å si at det er forbilledlig.

Samtidig må jeg si at det er en nedtur å miste en engasjert, kunnskapsrik og pratevillig statsråd. Som så sent som i forrige uke fastslo overfor Moss Avis at han ikke vil ha en plan for ferjefri Oslofjordkryssing via Jeløy, som uansett vil gå ut på dato før den kan bli aktuell.

Vel, livet går videre, og det gjør også jernbaneframføringen og planleggingen av en ny vei for ferjetrafikken gjennom Moss.

Inn som samferdselsminister i Norge og Moss (!) kommer partikollega Jon Georg Dale (34). Han er faglært kjøttskjærer og har vært landbruks- og matminister siden desember 2015. Og bør slik sett både kunne skjære igjennom og lage vei i vellinga.

Men kan han lage riksvei i vellinga mellom havna og Mossehallen? Og har han noen smakfulle godbiter til dem som mener at «det går alltid et tog» – og at toget derfor ikke har gått i valget av jernbanetrasé gjennom Moss og Østfold?

Vel, det gjenstår å se. Og tross sin unge alder, for en statsråd, så er ikke Dale noen førstereisgutt. Tvert imot:

Han var statssekretær for Solvik-Olsen i nettopp Samferdselsdepartementet fra Erna Solbergs regjering tiltrådte i oktober 2013 og fram til oktober 2014. Deretter var han statssekretær for finansminister Siv Jensen i et drøyt år, før han ble landbruks- og matminister.

Etter en sommer med tørke og utfordringer i landbruket, vil Dale nå neppe oppleve tørke i mailboksen – kjenner jeg engasjerte mossinger rett...

Artikkeltags