Gå til sidens hovedinnhold

Rakk fotballkampene takket være rask fødsel

Artikkelen er over 4 år gammel

Mårn du Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg forsto tidlig sist lørdag morgen at jeg måtte droppe alt av fotballkamper og annen aktivitet som sto på planen. Dagen skulle heller handle om noe helt annet. Jeg skulle bli far for andre gang.

Vår 2-årige sønn ble da hentet av besteforeldrene, mens kona og jeg satte oss i bilen og gasset utover mot Kalnes sykehus. Eller, det er kanskje å ta i. Det gikk egentlig ganske sakte. Bilen rullet så vidt framover. Riene var i full gang og jeg fikk som forventet kjeft av kona hele veien ut.

Vi måtte kjøre den indre veien gjennom Råde for å kunne ha muligheten til å stoppe underveis. Jeg måtte kjøre inn ved en busslomme hver gang en rie inntraff, noe som i seg selv var en spennende og utakknemlig oppgave.

Men, etter å ha kjørt i en drøy time fra Dilling til Kalnes, var vi endelig på plass. Vi kom oss inn på fødeavdelingen, der noen fantastiske damer tok oss imot. I løpet av en halvannen time hadde vår datter kommet til verden. Det hele ble en fantastisk opplevelse.

Jeg, som egentlig ikke er veldig trygg med spedbarn, kunne endelig slappe skikkelig av. Alt takket være noen utrolige jordmødre og barnepleiere som hadde stålkontroll på hele situasjonen.

Heldigvis kom vår datter i såpass stor fart at jeg rakk å holde meg oppdatert på hvordan det gikk med Moss Fotballklubb og Manchester United samme ettermiddag.

Det falt ikke i god jord hos kona ...

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.