Hvor ble det av Kojak?

Pål Andreassen

Pål Andreassen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mårn duFlere av mine betraktelig yngre kolleger har brukt denne spalten til å avsløre at de tidvis er mentalt eldre enn fødselsattesten skulle tilsi. Sist var det unge Løkkemoen Bjerklund som innrømmet at han sovnet allerede klokka 22.00 på en fredagskveld, og gikk glipp av en tur på by’n med kompisene. Men som ikke angret et sekund i ettertid.

Når man sovner klokka 22.00 på fredagskveld, betyr det i TV-tid sånn omtrent slutten av Gullrekka på NRK. Men før det som i alle år, og jeg gjentar – i alle år – har vært tidspunktet for Detektimen. Og det er her jeg avslører min rette alder; hvis man ikke har annet fore en fredagskveld har man i det minste kunnet stole på Detektimen.

Jeg vokste opp med Gullguttene, Kojak, McCloud, Columbo og Cannon – helter som definerte fredagskvelden for meg. La gå at jeg ikke helt fikk tak på Derrick, men NRK har i en mannsalder og vel så det levert mer eller mindre bra krim på fredagskvelden. Ikke minst nå på 2000-tallet, hvor den ene britiske kvalitetsproduksjonen etterfulgte den andre.

Men de siste ukene har altså statskanalen valgt å la, det som i min bok for alltid vil hete Detektimen, gå til hundene – og vel så det. For hva man skal man si til en av tidenes dårligste britiske krimserier, «Nye triks», som attpåtil er syv år gammel rulle ut i de tusen hjem på fredagskvelden? Jeg mistenker også at dette attpåtil er en reprise.

Dette sammenfaller med meldingen om at Netflix har 300 millioner seere på verdensbasis, og er den mest populære strømmetjeneste i Norge. Og når den nye sesongen av «Stranger Things» nettopp er lansert på Netflix, så er det bare å glemme fredagskvelden på NRK for en stund, dessverre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags