Meteorologen: – Kan bli glatt på veiene i ettermiddag

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag ettermiddag vil kombinasjonen med stigende temperatur og nedbør føre til at det kan bli glatte veier. Ellers ser det ikke spesielt lyst ut på værfronten de neste dagene er meldingen fra Meteorologisk institutt.

DEL

Etter at det har vært noe kjøligere igjen med temperaturer under null, vil det nå bli mildere og det forventes temperaturer på flere plussgrader.

Når Moss Avis slår på tråden til Meteorologisk institutt for å høre mer om værutsiktene i mossedistriktet, kommer statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe med en liten advarsel til de som skal ferdes på veiene torsdag ettermiddag.

– Det vil begynne å snø litt midt på dagen og nedbøren vil gå over til regn. Temperaturen vil ligge på et par plussgrader. Dermed kan det bli glatt på veiene, sier meteorologen til Moss Avis.

Grått, mildt og nitrist

Selv om det er meldt temperaturer opp til 6 varmegrader de neste dagene, så er det ifølge meteorologen noe usikkert. Men en ting er sikkert:

– Det er mildt for årstiden og det vil holde seg i noen dager nå. Fredag vil bli en tåkete og grå dag. På lørdag kan det i hvert fall bli 4–5 plussgrader og litt nedbør, melder Alsvik Walløe.


Generelt ser det ganske mørkt ut på værfronten de neste dagene.

– Det er mye lavt skydekke som gir grått og trist vær hvor man føler at det ikke blir helt lyst om dagen. Det hjelper med julelys, men det blir mørkt fremover, konstanter meteorologen.

Frost til jul

Han utelukker derimot ikke at det kan bli litt mer passende julevær når julaften nærmer seg.

– På julaften kan det bli rundt null grader. Det er ikke utelukket at det blir nedbør på julaften, men det er litt tidlig å si.

Etter helgen vil nemlig temperaturen gå litt mer ned igjen. Så om vi ikke får nedbør i form av snø, så er det i hvert fall mulig at det kan bli litt hvitt i form av frost.

– Det ligger også an til å bli kaldere i romjulen igjen, avslutter meteorologen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.