Gå til sidens hovedinnhold

Vaktbikkjene

Artikkelen er over 3 år gammel
Mårn du

«Dere ødelegger livene til folk», er en setning jeg har fått høre en del i arbeidet med artikler relatert til #metoo-problematikken. I Moss Avis har disse artiklene vært sentrert rundt stortingsrepresentant for Østfold og mossing Ulf Leirstein.

Jeg ønsker med dette å slå et slag for journalistikken. Jeg tror de fleste trenger en påminnelse om journalistenes funksjon i samfunnet. Det er forståelig at dette kan bli glemt oppi alle de klikk-fokuserte titlene og overdrevne vinklingene som rammer medieverden.

«Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold», heter det i journalistenes «bibel» Vær Varsom-plakaten. Selv om kilden og jeg var uenig om journalistenes rolle i #metoo-saken, var vi begge enig om at det ikke er ok at en stortingsrepresentant har sendt porno til en 14-åring.

Kilden mente det var opp til hver enkelt å anmelde forhold eller ei. Man hva skjer da når noen ikke tør å anmelde? Ingenting. Skal politikere, ledere og andre få misbruke sin makt og posisjon til å gå over streken? Nei. At det måtte en #metoo-kampanje til for å avdekke alt som har kommet fram den siste tiden, er en tankevekker.

Etter #metoo-kampanjen vil nok noens liv være endret, ja. Men forhåpentligvis skjer det en endring til det bedre for samfunnet og for de som har vært del av en ukultur lenge.

Kommentarer til denne saken