På Melløs er torsdagens trening unnagjort. MFK-trener Thomas Myhre har blitt igjen på treningsfeltet. Mens spillerne hans rusler i garderoben tar Myhre noen løp for å bedre sin egen kondisjon og forbrenne kalorier. Med svett panne setter han seg ned sammen med Moss Avis, på trappen utenfor MFK-brakka.

– Løper du av deg spenningen før helgens match?

– Nei, på ingen måte. Jeg er ikke mer spent før denne matchen enn andre. Jeg bryr meg ikke om at dette er en toppkamp eller at man forventer fulle tribuner i Arendal. For meg er dette én av årets 24 matcher, svarer Myhre.

– Jeg vet at omgivelsene bygger opp til denne matchen, men det ønsker ikke verken vi eller jeg å være med på. Det er totalen som teller og den gjøres opp etter 24 matcher, legger han til.

– Men er ikke dette en såkalt sekspoengsmatch da?

– Det skal ikke deles ut mer enn tre poeng på lørdag, repliserer Myhre og titter ned i gresset.

Kampen ser du direkte på moss-avis.no

Viktige poeng

Faktum er at MFK før lørdagens kamp i Arendal ligger sju poeng foran Arendal. Med seier vil de ha en luke på ti poeng. Men MFK har én kamp mer spilt enn Arendal, og denne utjevnes neste helg da MFK skulle ha møtt Øygarden som er slått konkurs. I den runden møter Arendal Strømmen på bortebane og kan dermed knappe inn MFK-forspranget.

Ved tap mot Arendal vil forspranget kun være på fire poeng etter denne helgen, og dette kan da reduseres til ett poeng helgen etter.

Videre kan man regne på flere forskjellige resultater, men kort oppsummert så er poeng mot Arendal – tre eller ett – gull verdt for Thomas Myhre og hans elever.

– Det er absolutt ingenting som er avgjort etter lørdagens kamp, men vi reiser selvsagt til Arendal for å få med oss noe hjem. Vi tapte mot dem hjemme på Melløs etter at de fikk en tidlig scoring og vi er selvsagt revansjesugne. Arendal er et godt lag. Men det er kamper som dette, kamper som har nerve, som er artige å spille og lede, fortsetter Myhre.

– Vi har fokus på oss selv, og vi har selvsagt gjort jobben med å analysere motstanderen og vi har god kontroll på Arendal. Også er jeg sikkert på at Arendal-trener Roger Risholt og hans menn har det samme når det gjelder oss, fortsetter han.

Ingen i karantene

Ingen av lagene har spillere ute i karantene, og for MFK er det ikke ytterligere skader i troppen enn hva som var status før kampen mot Fløy-Flekkerøy forrige helg.

– Det eneste er at Thierry Dabove har vært syk og han er uaktuell mot Arendal, bekrefter Myhre.

På fredagens trening deltok heller ikke nykommer Mathusan Sandrakumar, etter det Moss Avis erfarer skal også han slite med sykdom.

– Jeg mener vi er mer enn gode nok til å få med oss ett eller tre poeng hjem fra Arendal.

– Og er du helt ærlig når du sier at det ikke er noen ekstra spenning før matchen?

– Jeg er på ingen måte bekymret. Spenning er det selvsagt før hver match, men det er ikke mer nå enn foran andre matcher. Jeg bare gleder meg og det gjør gutta også. Det er dette som er gøy, å spille matcher hvor fokuset rundt er høyt, avslutter Thomas Myhre.

Kampen ser du direkte på moss-avis.no