Gå til sidens hovedinnhold

MFK-Myhre: – Totalt uforståelig av NFF

Lørdag publiserte Norges Fotballforbund (NFF) spilleplanen for PostNord-ligaen på sine hjemmesider. Den var MFK-ledelsen, med sportssjef Thomas Myhre i spissen, særdeles misfornøyd med.

For abonnenter

– Vi skal som kjent spille sju midtukekamper, runde 10 var opprinnelig satt opp søndag 1. august, men er flyttet til onsdag 4. august på grunn av NM-runde 31. juli. Av de sju onsdagskampene har vi fått to hjemmekamper og fem bortekamper. Det er så langt unna fair play som mulig. Når fire av disse bortekampene i tillegg er mot Senja, Florø, Brattvåg og Tromsdalen, så sier det sitt, kommenterer Thomas Myhre.

– Altså, dette er jo totalt uforståelig. Det er lag i avdelingen vår som er satt opp med seks hjemmekamper på onsdager og én bortekamp.

Rune Pedersen, seksjonsleder turneringer og arrangement i NFF, innrømmer at det er en skjevfordeling.

– Vi har tatt klubbenes ønske om å spille full serie på alvor, og derfor vil det være mange midtukekamper. Erfaringsmessig ønsker vi å avvikle disse så tidlig i sesongen som mulig, for å ha et eventuelt handlingsrom dersom kamper må utsettes eller flyttes. Samtidig er det best spilleforhold tidlig i sesongen. Når vi la inn forskjellige parametere ble det en skjevfordeling, forklarer Pedersen.

Presentert som endelig

– Jeg snakket med MFK både fredag og senest i dag, og jeg har full forståelse for at de føler at dette er urettferdig og vi skal se på muligheten for å kunne endre noe slik at helheten i oppsettet blir mer balansert, legger han til.

MFK-sportssjef Myhre oppfattet at oppsettet fra NFF var et utkast og ikke et endelig oppsett da han mottok mailen fra NFF fredag.

– Ja, det var slik det ble presentert, og jeg må si at jeg ble svært overrasket da de publiserte oppsettet på fotball.no lørdag. Da begynte det virkelig å «koke» hos flere av PostNord-klubbene som anså dette som et endelig oppsett og ikke et utkast slik vi ble fortalt. Hvis det nå viser seg at NFF sendte oss det endelige oppsettet fredag og ikke et utkast, så har vi jo blitt holdt for narr, fortsetter Myhre.

Tirsdag fjernet Norges Fotballforbund artikkelen fra forsiden på fotball.no, men den er fortsatt å finne i arkivet. Tittelen på saken er «Spilleplaner PostNord-ligaen», mens resten av teksten blant annet forteller følgende: «Se kampoppsettet for de to avdelingene i PostNord. NFF har satt opp kampene for de to avdelingene i PostNord-ligaen, med planlagt oppstart 20. juni. Klikk på bildegalleriene under for å se oversikt over alle kampene.»

NFFs utkast til MFKs seriekamper

Slik har Norges Fotballforbund satt opp MFKs seriekamper i PostNord-ligaen 2021, merk at dette er et utkast og at endelig terminliste skal spikres fredag 21. mai:

Søndag 20. juni: Alta-MFK

Lørdag 26. juni: MFK-Vålerenga 2

Onsdag 30. juni: Senja-MFK

Lørdag 3. juli: MFK-Fløya

Onsdag 7. juli: Florø-MFK

Lørdag 10. juli: MFK-Bærum

Lørdag 17. juli: Hødd-MFK

Onsdag 21. juli: MFK-Asker

Onsdag 28. juli: MFK-Eidsvold Turn

Onsdag 4. august: Tromsdalen-MFK

Lørdag 14. august: MFK-Kongsvinger

Onsdag 18. august: Brattvåg-MFK

Lørdag 21. august: MFK-Kvik Halden

Onsdag 25. august: Kongsvinger-MFK

Lørdag 28. august: MFK-Brattvåg

Lørdag 4. september: Fløya-MFK

Lørdag 11. september: MFK-Tromsdalen

Lørdag 18. september: Eidsvold Turn-MFK

Lørdag 25. september: Bærum-MFK

Lørdag 2. oktober: MFK-Alta

Lørdag 9. oktober: MFK-Senja

Lørdag 16. oktober: Asker-MFK

Lørdag 23. oktober: MFK-Florø

Lørdag 30. oktober: Kvik Halden-MFK

Lørdag 6. november: MFK-Hødd

Lørdag 13. november: Vålerenga 2-MFK

– Som å ligge under 0–5 til pause

– Det stemmer at det er fjernet fra hjemmesiden vår. Dette var et utkast og skulle ikke vært publisert. Vi har terminlistemøte med klubbene kommende fredag og vi vil da spikre et endelig oppsett, sier Pedersen.

– Dersom NFF ikke endrer på midtukebelastningen vi har fått, så er det som at vi går til pause og ligger under 0–5 før serien har startet. Vi er jo sjanseløse til å få restituert skikkelig i forbindelse med disse lange borteturene på onsdagene, avrunder Thomas Myhre.

MFK mener også at det er mer økonomisk belastende å spille bortekamper i midtuken.

– Ja, for oss vil det være det slik oppsettet er nå. Vi må kjøpe fri spillere, noe vi slipper på lange borteturer i helgene. Jeg håper NFF endrer dette slik at vi får tilnærmet lik belastning mellom lagene, kommenterer MFK-leder Geir Hagnes.

– Vi vil aldri klare gjøre dette helt rettferdig. Noen klubber vil alltid ha litt mer belastning enn andre, men som sagt så skal vi gjøre hva vi kan for å utjevne noe i PostNord-ligaene, avslutter Rune Pedersen.

Kommentarer til denne saken