Mandag ble ankesøknaden personlig overlevert til Norges Fotballforbund. Der skal det først gjøres en innstilling til Klagenemnda for klubblisens, som igjen skal ta en endelig avgjørelse i møte lørdag 13. februar.

– Det kan nok fort gå noen dager til før vi får beskjed. Det er en omfattende søknad de skal ta stilling til, forteller Knut Evensen.
Han har ledet gruppa som har arbeidet intenst med ankesøknaden, og både han og daglig leder Frode Andresen er svært fornøyde med jobben som er lagt ned.

– Mange har gitt sine innspill, og vi har involvert veldig mange i dette arbeidet. Og alle har vært viktige for oss, påpeker Evensen.

Sunn økonomi

Han vil ikke gå så mye i dybden når det gjelder innholdet i ankesøknaden, og ønsker heller ikke å spekulere i utfallet.

– Det vi setter fokus på er at vi i dag fremstår som en økonomisk sunn klubb. Vi har positiv egenkapital, gode resultater, har slettet gjelden og har brukbar likviditet. MFK kan se tilbake på en sjeldent god ryddeoperasjon, og det er dette vi har prøvd å forsterke i vår ankesøknad, sier Knut Evensen.

MFK venter nå på avgjørelsen, og henger seg ikke opp i at det kan gå opp til et par uker før de får et svar.
– Vi er nødt til å forholde oss til de fristene som settes, kommenterer Andresen og Evensen.

Har fått med alt

– Flere andre klubber med beviselig svakere økonomi har fått sin lisens. Føler dere at NFF forskjellsbehandler?
– Det kan ikke vi tenke på. Hva som skjer i andre klubber er ikke noe vi bryr oss om, og vi har kun fokusert på oss selv, svarer Frode Andresen.

– Nå er det for sent, men er dere trygge på at dere har gjort alt i deres makt?
– Det vil overraske meg hvis vi ikke har fått med alt, smiler Knut Evensen.

– Er dere forberedt på et eventuelt nedrykk til 2. divisjon?
– Sånn kan ikke vi jobbe. Inntil det motsatte skjer, er vi et 1. divisjonslag og det er det vi jobber utfra i alle ledd. Men det er klart at vi forstår at det må tas noen grep hvis vi blir degradert. Men vi jobber med fokus på 1. divisjon, kommenterer Frode Andresen.

– Vi er sportslig kvalifisert for å spille i 1. divisjon og vi har også økonomien på plass i forhold til det nivået. Alt annet er egentlig uinteressant nå, supplerer Knut Evensen.

MER OM MFK: Les alt om Moss FK på vår MFK-side