Moss fotballklubb får ikke profflisens i 2010

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Dermed kan det se ut til at det blir 2.divisjons-fotball for Moss FK.

DEL

Moss FK er den eneste klubben på lisenspliktig nivå som ikke får innvilget profflisensen for 2010.

Bakgrunnen for lisensavslaget, skal være at klubblisensnemda vurderer egenkapitalen til Moss FK å være negativ per 31.12.09.

Leder i Klubblisensnemnda, Jan Løkling sier følgende til moss avis tirsdag ettermiddag:

- Moss Fotballklubb hadde ikke dokumentert for oss innen fristen 31. desember at de har positiv egenkapital. Nå har de to uker på seg til å anke denne avgjørelsen. Ankeutvalget skal ta stilling til om lisensnemnda har tatt en riktig eller feil beslutning ved ikke å gi Moss lisens, sier Løkling.

Trist, sier fotballpresidenten

- Det er alltid trist når klubber som er sportslig kvalifisert for en lisensiert divisjon, ikke greier lisenskravene. Men klubblisensen er et kvalitetssikringsverktøy som er vedtatt og etablert for at klubbene skal kunne konkurrere på så like vilkår som mulig, og for å sikre bærekraftig økonomi i klubbene, sier Kåfjord.

Nå har Moss Fotballklubb altså 14 dager på å anke saken.
Dersom avgjørelsen blir stående, må Moss spille 2.divisjons-fotball denne sesongen.
NFFs kampreglement sier at det best plasserte laget som rykket ned fra samme divisjon skal få tilbud om å overta plassen. Dermed kan det bli Ham Kam som tar over 1.divisjons-plassen til Moss FK.

Mer om regelverket: Les mer om lisensreglene til NFF på fotballforbundets hjemmesider

MER OM MFK: Les alt om Moss FK på vår MFK-side

Trodde alt var i orden

Trener Per Morten Haugen ble nærmest sjokkert da han fikk beskjeden i ettermiddag.
- Det kom veldig overraskende på meg, og jeg hadde forstått det som at alt var i orden, sier han til moss-avis.no.

Haugen ønsker å si minst mulig før han har lest en forklaring fra forbundet.
- Vi skal gjøre alt vi kan for at MFK skal fortsette å spille i 1.divisjon også til sommeren, og det har jeg fortsatt troen på, sier Haugen.

- Uten at jeg vet altfor mye om bakgrunnen, er det noen vurderinger som fotballklubben og fotballforbundet ikke er helt enige om. Så får vi se hva det ender opp med. Vi kommer i alle fall til å trene som om vi fortsatt spiller i 1.divisjon når serien starter, sier Haugen.

moss-avis.no følger saken utover kvelden og kommer med oppdateringer fortløpende.

Verdsettelse av kommersielle rettigheter

- Etter at NFF hadde gått igjennom vårt emisjonsprosjekt i fjor høst ble vi gjort oppmerksom på at vi ikke kunne skrive opp spillerrettigheter i den konsoliderte balansen. Det er følgelig tatt hensyn til og er i den konsoliderte egenkapitalen eliminert med 3,9 millioner kroner. Vi fikk ingen kommentar på verdsettelsen av kommersielle rettigheter presentert i det samme emisjonsprospektet, skriver Moss fotballklubb i en pressemelding tirsdag kveld

Fotballklubben skriver videre: "Etter at vi sendte inn informasjonen den 14.1 har vi også blitt gjort oppmerksom på at vi i tillegg står i fare for å måtte eliminere øvrige kommersielle rettigheter på kr. 5.760.000,- i sin helhet. Dette kom overraskende på oss, da Moss Fotballklubb de siste årene har balanseført kommersielle rettigheter med kr. 3.000.000,-."

- Vi hadde derfor ingen grunn til å tro at det innleverte regnskapet var i strid med NFF sine regler. Vi føler derimot at vi har gjort det som er mulig for å tilfredsstille NFFs krav da regnskapet er basert på vår erfaring med NFFs regler fra tidligere års godkjente regnskap, norsk aksjelov og god revisjonsskikk, står det i pressemeldingen.

Egenkapitalkrav

I det innleverte konsoliderte regnskapet har Moss FKs revisor bekreftet en egenkapital på kr. 2.794.569,- hvor Moss FK AS inngår med en egenkapital på kr. 11.045.579 og Moss Fotballklubb med egenkapital kr. 988.990.

NFF har i sin vurdering slettet verdien av de kommersielle rettighetene med kr. 5.760.000,-. Det får store konsekvenser for det konsoliderte regnskapet. Det vil si at der et regnskap etter norsk aksjelov og god revisjonsskikk gir en egenkapital på kr. 2.794.569,-, gir det samme regnskapet etter NFF sine regler – kr. 2.966.569,- i egenkapital.

- Moss Fotballklubb har tatt mange grep i 2009 for å få orden på økonomien, og kan møte 2010 som en fotballklubb tilnærmet fri for gjeld. Det takket være alle våre store og små støttespillere. Vi beklager derfor på det sterkeste til alle våre venner at denne situasjonen har oppstått.
Klubben kommer til å anke NFF sin beslutning og håper på en god dialog i denne prosessen, avslutter Moss FK i kveldens pressemelding.

Artikkeltags