Selv om Moss kryper inn på Bodø/Glimt, og nå bare har seks poeng opp til kvalifiseringsplass på tabellen, holder man jubelen tilbake på Melløs - foreløpig.
– Vi må ta en kamp av gangen og konsentrere oss om gode treningsuker og neste arbeidsoppgave. Vi vil ikke snakke opp opprykk. Det blir helt feil fokus å tenke på opprykk og neste sesong nå, sier Geir Bakke til Moss Avis.
– Selvsagt leser vi tabellen, og det gjør de nok i Bodø også. Hvis de kjenner en rar lukt der oppe om dagen, så er det nok mosselukta, spøker Bakke.
Og i Bodø registrerer man at Moss er på vei oppover.

Frykter ingen

– Vi leser tabellen, men frykter ingen foreløpig. Likevel er vi inneforstått med at vi er nødt til å vinne kamper dersom vi skal beholde tredjeplassen, sier Glimt-trener Kent Bergersen.
Så dere kjenner ingen mosselukt?
– Nei, og i så fall er det jeg som tar med meg den oppover, ikke MFK, ler Bergersen.
På de to siste kampene har Bodø/Glimt tapt mot Skeid og spilt uavgjort mot Kongsvinger. Avisa Nordland kunne i forrige uke melde om bråk og intern uro på Glimt-treningene. Kent Bergersen avviser at dette har sammenheng med de siste ukers sportslige resultater.
– Situasjonene du sikter til er enkeltepisoder som vi har lagt bak oss. Det har ingenting med resultatene våre å gjøre, sier Bergersen.
– At vi ikke har vunnet de siste kampene skyldes at vi ikke er effektive nok foran mål. Vi produserer masse sjanser som vi ikke klarer å sette, forklarer Glimt-treneren.
Både Bergersen og Bakke er klar over hva som gjelder i høst: å vinne flest mulig kamper.
– Vi må vinne kampene våre, det må Moss også. Noen poeng må vi regne med å avgi, men det gjelder for begge lag. Kanskje blir nest siste kamp helt avgjørende, sier Bergersen.
Han sikter til søndag 28.oktober. Da møtes Bodø/Glimt og Moss på Aspmyra.
– Det blir litt av et "race" utover høsten, sier Bergersen.

Krever nesten full pott

Mossetrener Bakke holder på målsetningen om en topp fem plassering etter sesongslutt, og er tilfreds med dagens tabellsituasjon.
– Vi har ikke tenkt til å gi oss, og har til enhver tid fokus på neste kamp. Det er fortsatt mange poeng som skal deles ut. Skal vi ha noen mulighet på kvalik-plassen, tror jeg vi nesten må ta full pott i høst. Det krever at vi beholder positiviteten i laget og fokuset på arbeidsoppgavene våre, sier Bakke.
Også mossespiller Tommy Edvardsen ønsker at fokuset skal ligge på neste kamp.
– Vi må fortsatt ta en kamp av gangen, så får vi telle opp til slutt, sier dødballeksperten. Han innrømmer at det er god stemning på Melløs om dagen.
– Ja, tabellen ser bra ut, og vi er i form nå. Det blir en spennende høst, tror dødballeksperten.

Som i 2005

Sist gang Moss spilte kalifiseringskamp om opprykk til eliteserien, var 2005. En sammenlikning mellom tabellen i 2005 og dagens tabell, viser at Moss også den gang lå på fjerde plass etter 20. serierunde. Da var det kun 4 poeng opp til kvalik-plassen. En god høstsesong førte den gang Moss til kvalifiseringskamp mot Molde. En kamp mossingene forøvrig tapte.
Hvilket lag fra tippeligaen som må spille kvalifiseringskamp i november, tør vi ikke spekulere i. Men sannsynligheten for at de møter et lag med gule trøyer er stor. Så gjenstår det å se om laget heter Moss eller Bodø/Glimt.
sigrid.holmsen@moss-avis.no
Tlf. 69205087