Rune Tangen blir ofret for økonomien

Fra 1. januar blir Rune Tangens navn fjernet fra kontordøra til assistenttrenerne. Tangen for ikke fornyet sin kontrakt rundt MFKs A-lag, men er ønsket i andre roller i klubben.

Fra 1. januar blir Rune Tangens navn fjernet fra kontordøra til assistenttrenerne. Tangen for ikke fornyet sin kontrakt rundt MFKs A-lag, men er ønsket i andre roller i klubben.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Rune Tangen blir ikke med i trenerteamet rundt MFKs A-lag neste sesong.

DEL

Det er Moss FKs anstrengte økonomi som gjør at klubben er nødt til å kutte i trenerteamet. Og Rune Tangen får dermed ikke fornyet kontrakten sin med klubben han har tjent i snart en mannsalder.
- Det er trist, men dessverre et faktum. Rune har fått beskjed om at han ikke er aktuell for en rolle rundt vårt A-lag neste sesong, sier daglig leder i MFK, Frode Andresen.

Tangen selv er inneforstått med situasjonen, og har skjønt at dette vill komme.
- Ja, jeg visste vel det. Og det er ingen krise for meg at jeg ikke er med rundt A-laget videre. Men jeg har jo et ønske om å kunne leve av fotballen, forteller Tangen.

Han har en 40 prosent stilling ved Wang Toppidrett, og har også fått beskjed om å melde tilbake til MFK om det er andre roller i klubben han kan tenke seg. Dessuten er jo Tangen et aktuelt navn som trener for andre klubber, litt nedover i seriesystemet.
- Det finnes interessenter, men jeg vil ikke kommentere konkrete klubber nå. Men jeg har flere muligheter, og er ikke redd for at jeg skal bli arbeidsledig, smiler Rune Tangen.

Positiv til tredeling. Frode Andresen understreker at MFK ikke vil ha problemer med at Tangen eventuelt kombinerer jobb i flere klubber.
- Det er helt topp hvis Rune for eksempel kan jobbe i en tredeling, som hovedtrener i en annen lokal klubb, med et annet ansvar enn som assistenttrener hos oss og i tillegg på Wang, sier MFKs daglige leder.
- Ja, en slik løsning kan jo bli aktuelt, og for meg hadde det vært veldig fint, kommenterer Tangen selv.
- På en måte skal det bli greit å se A-laget litt utenfra, også. Men det hadde vært moro å få jobbe videre i klubben med noen unge spillere. Det trives jeg med, sier Rune Tangen til Moss Avis.

- Vi håper at vi sammen kan finne en rolle som Rune kan trives i hos oss. Rune er en klubbmann med et stort hjerte og stor lojalitet, og han er dyktig på veldig mye. Og selv om det nå ikke er rom for å ta ham med rundt A-laget, håper jeg han blir med videre i klubben i en annen rolle, påpeker Frode Andresen.

Haugen blir

Slik situasjonen er nå, ser det ut til at MFK beholder alle trenerne som står i kontrakter. Både hovedtrener Per Morten Haugen, toppspillerutvikler Tor Trondsen, assistenttrener Joakim Klæboe og utviklingsansvarlig Knut Torbjørn Eggen skal etter planen leve videre med MFK.
- Alle er under kontrakt med oss, og besitter roller vi ønsker å ha med videre. Haugen og Trondsen har allerede fått beskjed om at de har jobb her, men det er jo mulig at vi må gjennom noen nye forhandlingsrunder med dem. Vår økonomiske situasjon gjør at vi nok må i nye samtaler med alle, forteller Frode Andresen.

Keepertrener Jøran Rise går også ut av kontrakt, og det skal tas stilling til om man fortsatt skal ha en egen keepertrener rundt A-laget.
- Denne biten må Per Morten Haugen si noe om. Han har det sportslige ansvaret og er den som må legge kabalen, melder Frode Andresen.
Rune Tangen er altså ikke med i kortstokken som Haugen skal bruke, men lever greit med det.
- Jeg takler det helt fint. Vi får heller se hvordan det går med A-laget når tre trøndere og en nordlending skal ha ansvaret, flirer Rune Tangen.

Artikkeltags