Har milliongjeld igjen

På Melløs er det tungt for MFK, både sportslig og økonomisk.

På Melløs er det tungt for MFK, både sportslig og økonomisk.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

24. november i fjor ble MFKs gjeld slettet fra 7,5 til 0,4 millioner kroner. Nå har MFK ny milliongjeld.

DEL

MFK skylder Moss kommune og MKEiendom til sammen 485.000 kr. De skylder trolig fotballkretsen rundt 200.000 kr., og trenere og spillere i egen klubb lønn for september på rundt 230.000 kr.

Det er veldig skuffende at MFK ikke har fulgt opp avtalen.

I tillegg venter Skatt Øst på moms og arbeidsgiveravgift om noen dager. Den samlede gjelden er rundt en million.

– Nå er vi ferdige med gigantgjelden en gang for alle, ble det sagt etter den omfattende gjeldssanneringen i november i fjor.

Nødvendig

Da ble MFKs gjeld redusert fra 7,5 til 0,4 millioner. For å komme i mål brukte MFK opp hovedsponsoravtalene for 2012 og 2013, og MFK gikk inn i 2012 med 800.000 kr. i minus på driftsbudsjettet for 2012. Dette var nødvendig for å unngå konkurs.

Dette var den foreløpig siste av flere store gjeldssaneringer i MFK.

Les også: Følger nedbetalingsplanen til fotballkretsen

Halverte gjelden til kommunen

Moss kommunes bidrag i fjor var å halvere MFKs gjeld til kommunen fra 442.000 til 221.000 kr. Det forutsatte at MFK skulle synliggjøre et skille mellom bredde- og elitedelen av klubben.

Det er ikke blitt gjort, og kommunalsjef Bjørn Olavesen og ordfører Tage Pettersen (H) er svært skuffet.

– Det er veldig skuffende at MFK ikke har fulgt opp avtalen. Formannskapet er innstilt på å stå på avtalen og forutsetninger som ble lagt i fjor. MFK kan ikke forvente ny håndsrekning fra kommunen i år, sier Pettersen.

Vi vet jo hva vi skylder.

– MFK har ikke betjent nedbetalingsplanen vi inngikk i det hele tatt. De 221.000 kronene skulle betjenes med 6142 kr. per måned i tre år. MFK har ikke betalt inn noe av dette. De har heller ikke betalt noe av de 88.000 kronene de skylder MKEiendom etter en tilsvarende plan. Og i år har det i tillegg påløpt 104.000 kr. i baneleie og reklamerettigheter og 72.000 kr. i husleie, som heller ikke er betalt, sier Olavesen.

– Vi ønsker å få inn vårt tilgodehavende, og det er kemneren som vil ordne det. Han kan når som helst helst henvende seg til MFK, og kommunen vil ikke bevilge mer penger til MFK nå, fortsetter Olavesen.

– Vi vet jo hva vi skylder, men disse tallene må jeg se nærmere på og få komme tilbake til, kommenterte MFK-leder Thomas Thorkildsen da vi fikk tak i ham i går kveld.

Les også:

Moss FK under nedrykksstreken

Moss FK følger nedbetalingsplanen hos fotballkretsen

Nils Arne Eggen: - Alt er mulig

Les flere nyheter om Moss FK på denne seksjonssiden

Artikkeltags