Kampen endte 1-1 i formannskapet

Fungerende styreleder i MFK, Øyvind T. Hansen (t.h.)

Fungerende styreleder i MFK, Øyvind T. Hansen (t.h.) Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Med MFK-formann Øyvind T. Hansen på sidelinjen gikk formannskapet i Moss mandag formiddag inn for å ettergi halvparten av gjelden til klubben, men stadionnavnet får de ikke lov til å endre.

DEL

- Det var heftig debatt da vi diskuterte dette på gruppemøtet vårt, for dette er en vanskelig sak, sier ordførerkandidat for Høyre, Tage Pettersen.

Høyres forslag om ettergivelse av halvparten av gjelden ble vedtatt med støtte fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og den uavhengige Georg Fiane.

Del på Facebook

Dermed er gjeldsbyrden redusert med drøyt 200.000 kroner. Om det er nok til å redde klubben fra konkurs, gjenstår å se, men fungerende styreformann, Øyvind T. Hansen mener signalverdien er viktig overfor andre kreditorer.
- Politikerne har vist stor vilje til å hjelpe oss. Dette er et positivt signal til andre kreditorer, sier Hansen.

Men det ble satt en betingelse for kommunens håndsrekning til klubben.
-  Hadde det bare vært snakk om A-laget ville svaret vært tvert nei. Da hadde det ikke vært noen vits å diskutere det engang. Men vi må forsøke å skåne klubbens breddesatsning, sier Pettersen.

Yngres skilles ut

Forutsetningen er derfor at yngres avdeling skilles ut som en egen juridisk enhet, slik at en eventuell konkurs i elitesatsingen ikke går ut over breddefotballen. Det har fungerende formann i klubben, Øyvind T. Hansen ingen problemer med.
-    Akkurat den biten er helt ukomplisert for oss. Vi stiller oss positive til å skille bredde og elite, sier Hansen.

Får ikke selge navnet

Til gjengjeld fikk han en nesestyver når det gjelder rettigheter til salg av stadionnavn. Flertallet i formannskapet viste til at Melløs stadion også huser tre andre klubber (Rapid Athene, Moss IL og Tempo).

-    V har ikke budsjettert med salg av stadionnavn, men det var viktig for oss å få en avklaring før vi kunne gjøre noe mer med det, sier Hansen.

LES OGSÅ: Moss FK har ikke råd til å spille bortekamper

Del på Facebook

Hva mener du om MFKs fremtid? Diskutér saken i kommentarfletet nedenfor:

Artikkeltags