Tidligere MFK-spiller klar for FFK

Steffen Nystrøm (til h.) ble i dag presentert som ny FFK-spiller. En signering FFK-sjef Geir Bakken er svært godt fornøyd med.

Steffen Nystrøm (til h.) ble i dag presentert som ny FFK-spiller. En signering FFK-sjef Geir Bakken er svært godt fornøyd med. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Fredrikstad er en fotballby som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Steffen Nystrøm (29) , FFK nyeste spiller.

DEL

Det sier Steffen Nystrøm (29). Onsdag skrev den tidligere Moss, Strømsgodset og Tromsø-spilleren under på en treårskontrakt med FFK.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det virker som om FFK har spennende ting på gang og jeg gleder meg til å få være en del av dette, sier Nystrøm til f-b.no.

Han røper at han trives aller best som kantspiller i et 4-3-3-system.
– Hva kan FFK-publikummet forvente av Steffen Nystrøm denne sesongen?
– En spiller full av energi og innsats. Forhåpentligvis kan det bli et par scoringer også, smiler han.

Ser frem til nye utfordringer

– Da jeg gikk til Tromsø var det en guttedrøm som gikk i oppfyllelse. Samtidig legger jeg ikke skjul på at jeg den siste tiden lengtet tilbake til Østlandet igjen. Både samboeren min og jeg har mye familie her nede og derfor passet det perfekt å komme hit, sier 29-åringen.

Han røper at også flere klubber var inne i bildet.

– Men totalen i FFK var best, sier han.

Har vært aktuell lenge

Allerede i seriepremieren møter Nystrøm gamleklubben Tromsø.

– Det blir nok litt spesielt. Samtidig mener jeg det er en perfekt start for FFK, sier 29-åringen som også tidligere har blitt koblet til FFK.

– Det har vært litt snakk om det. Jeg har vel pratet med Tore (Pedersen, agent) siden sommeren i fjor. At det nå endelig gikk i boks kjennes veldig bra.

Fornøyd med signeringen

Daglig leder i FFK, Geir Bakken, er godt fornøyd med signeringen av Steffen Nystrøm.

– Etter at Khalifa Jabbie reiste har vi vært på utkikk etter en spiller med rutine og erfaring som også er god i garderoben. Vi har et ungt lag og ønsket oss en person som kunne være et forbilde i hverdagen. Det mener jeg vi har funnet i Steffen, sier Bakken.

– Han er positiv og energisk både på og utenfor gressmatta. At vi i tillegg klarte å få han på plass såpass tidlig i oppkjøringen er også et pluss, avslutter Geir Bakken.

Tre sesonger i Tromsø

Nystrøm startet karrieren i Norild. I 2005 signerte han for Moss hvor han spilte 68 kamper og scoret 21 mål. I 2007 gikk ferden videre til Strømsgodset, før han i 2011 vendte nesen nordover og til Tromsø.

Vadsøværingen startet 15 eliteseriekamper for Tromsø og kom inn 39 ganger som innbytter på tre sesonger. På disse kampene noterte han seg for ni fulltreffere. I høst flyttet han tilbake til Oslo.

Nystrøm er Bosman-spiller og kommer gratis til FFK.

Artikkeltags