Gå til sidens hovedinnhold

- Et realt MFK-minne

Artikkelen er over 7 år gammel

Slik minnes Knut-Eigil Nesselquist hvordan det var å jobbe som journalist på Melløs da Real Madrid og Moss møttes i europacupkampen.

Min yngste sønn er Real Madrid-fan. Derfor er det litt stas å fortelle ham at «det laget har faktisk jeg jobbet med».

Nå er jo det en sannhet med visse modifikasjoner, for jeg har aldri jobbet med Ronaldo, Alonso, Ramos, Casillas eller de andre av nåtidens Real-stjerner. Men jeg fikk muligheten til å jobbe med Bernd Schuster, Emilio Butragueno og Hugo Sanchez. Og de var svære i 1988! Den gang jobbet jeg frilans for Moss Dagblad, og fikk æren av å være en av totalt 13 medarbeidere som skulle dekke MFK–Real Madrid på Melløs. En voldsom satsing av en liten lokalavis, men det var fotball vi var gode på.

Det blåste en annen vind over Melløs den gang.

I hvert fall var vi bedre på det enn vi var i spansk, og skepsisen meldte seg da jeg fikk ansvar for å intervjue matchvinner Emilio Butragueno, som kun var spansktalende, etter kampslutt. Heldigvis var daværende sportsleder i MD, Øistein T. Olsen, klok nok til å sende med meg en tolk. Hvis ikke ville nok også Butragueno fått en opplevelse han aldri hadde glemt. Men «Gribben», som måljegeren ble kalt, var blid og trivelig han – og svarte villig vekk på alt jeg spurte om. Men jeg aner jo ikke om tolken spurte om det jeg faktisk sa, eller gjenga svarene riktig.

Jeg husker ikke mye fra selve oppgjøret, bortsett fra det etterlengtede brassesparket

Fotballkamper blir fort historie, og jeg husker ikke mye fra selve oppgjøret, bortsett fra det etterlengtede brassesparket – varemerket til Hugo Sanchez – like før slutt. Men jeg husker spenningen, forventningene og gleden over å få være med noe av det største lokale fotballgutter har deltatt i. Det at flere av tidenes største MFK'ere spilte på laget, hjelper også. Det blåste en annen vind over Melløs den gang.

Historien til Jason Silverman om lappen han ga Hugo Sanchez (se sak t.v.) er klassisk. Lurer på om Cristiano Ronaldo hadde gjort det samme i dag?

Se minidokumentaren om europacupeventyret til MFK og Real Madrid-kampen her:

 

Kommentarer til denne saken