Byen mønstrer på for Moss FK

 Ordfører Tage Pettersen oppfordrer alle til å besøke Melløs på søndag. Kampen mot Finnsnes er direkte avgjørende for MFKs eksistens i 2. div.

Ordfører Tage Pettersen oppfordrer alle til å besøke Melløs på søndag. Kampen mot Finnsnes er direkte avgjørende for MFKs eksistens i 2. div.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører, supportere og klubbstyre slår nå et slag for å hjelpe MFK med å overleve sportslig. Søndag står mye på spill.

DEL

Tromsø II slo Nesodden onsdag, og det betyr at kun ett poeng skiller de fire nederste lagene i 2. divisjon, avdeling 4. Og tre av dem rykker ned.

Ordfører Tage Pettersen har et stort hjerte for lokalidretten, og er en gjenganger på flere lokale arenaer. Nå oppfordrer han byens befolkning til å stå opp for merkevaren sin.

Blir fattigere uten MFK

– Nå må vi vise at vi støtter en stor stolthet gjennom mange år slik at de ikke rykker ned til 3. divisjon. Moss har en stolt fotballhistorie med både bredde og topp. Dersom vi nå ikke samler oss og støtter opp om MFK de tre siste hjemmekampene risikerer vi kun å sitte igjen med bredden. Da er fotballen i Moss fattigere, sier Pettersen til mossfk.no.

– I Moss er det plass til flere fotballklubber og det er plass til flere idretter. Vi skal være stolte av HK Herulf Moss i 1. divisjon og Moss Hockey som har ambisjoner om å rykke opp til 1. divisjon. Men det forhindrer ikke at vi også støtter MFK, sier ordføreren.

– Det er lett å støtte klubber i medgang, men det er i motgang vi trenger noen som heier på oss. Det er da vi trenger motivasjon, inspirasjon og vissheten om at noen bryr seg. La oss vise MFK at vi bryr oss ved å møte opp på Melløs de siste kampene. Og la oss starte med kampen mot Finnsnes på søndag, oppfordrer Pettersen.

Dagens supporter

Også Kråkevingen vil gjøre sitt for å skape litt ekstra blest rundt den viktige Finnsnes-kampen. Søndag kårer de «Dagens supporter» og håper at det skal få mossingene til å kle seg opp.

– En heldig utvalgt person som har på seg de rette supporterklærne, og eller utstyret, vil bli kåret til dagens supporter i pausen og overrakt en signert drakt. Vi vil ta bilde og notere navnet til de supporterne som vi mener er verdige til å bli med i kåringen før de entrer innenfor portene på Melløs. Håpet vårt er at det kanskje kommer noen tilskuere ekstra til denne kampen, kommenterer Royne Berget i rekrutteringsgruppa til Kråkevingen.

- Kan snu fort

Varamedlem Knut Hovland i MFK-styret oppfordrer også folk til optimisme. – Mange av oss husker jo fortsatt den avgjørende kampen mot Ålesund i 2004 hvor MFK måtte vinne for å unngå nedrykk fra 1. div,, og Jon-André Fredriksen ble den store helten da han scoret seiersmålet tre minutter før full tid. Året etter var MFK en hårsbredd fra opprykk til Tippeligaen – så fort kan det snu, sier Hovland.

– Vi vet at det er mange som bryr seg om MFK og håper det skal gå bra, men nå vil vi se dem på Melløs! Det bør bli godt over 1000 på tribunene søndag, mener han..

Artikkeltags