Det er fortsatt langt igjen

Håpet ble tent: MFK kunne juble for tre verdifulle, etterlengtede og velfortjente poeng da avdelingsleder Bærum ble slått 3–1 på Melløs søndag. Det er fortsatt en lang vei å gå, og Moss må kanskje vinne halvparten av de 10 gjenstående kampene. Begge foto: Geir Hansen

Håpet ble tent: MFK kunne juble for tre verdifulle, etterlengtede og velfortjente poeng da avdelingsleder Bærum ble slått 3–1 på Melløs søndag. Det er fortsatt en lang vei å gå, og Moss må kanskje vinne halvparten av de 10 gjenstående kampene. Begge foto: Geir Hansen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Arne Erlandsen vet godt at det er langt igjen til trygg plass, selv om det var sterkt å slå avdelingsleder Bærum søndag.

DEL

– Vi klarte å vinne den første av mange cupfinaler. Det er fremdeles langt igjen før jobben er gjort, sier MFK-treneren.

Etter en blytung periode over flere år var seieren over Bærum noe både klubben, spillerne og publikum trengte. Gjestene var favoritter, men MFK viste vilje og kvalitet, og de maktet å ta et steg opp fra jumboplassen i 2. divisjon. De må ta to til.

– Hvor mye betyr seieren?
– Det vil framtiden vise. Men, jeg håper og tror at kampen var en god opplevelse for spillere, supportere og alle som så på. For det var en god kamp!

– Det var nok også viktig å oppleve at vi kunne avgjøre en kamp til vår fordel mot slutten etter å ha ligget under. Tidligere i sesongen har mange kamper gått i MFKs disfavør mot slutten, sier Arne Erlandsen.

Spillerne må forberede seg til å levere maksimale prestasjoner hver dag

Kun hardt arbeid

– Det jeg fokuserer på er at spillerne alltid må være på tå hev. Vi må være opptatte av egen utvikling og jobbe for å levere maksimale prestasjoner i hver kamp. Det betyr også at spillerne må være nøye med det fysiske arbeidet utenom fellestreningene. Treningshverdagen har kanskje blitt litt annerledes for noen de siste ukene, sier Arne Erlandsen.

I løpet av sine omlag 10 økter på Melløs har han fått satt en god struktur i laget. Han har lagt vekt på høy intensitet på treningene, og han mener spillerne har respondert bra på hans opplegg og tanker. Erlandsen har også lært seg alle spillerne mye bedre å kjenne.
 

Nøkkelkamper

I løpet av de fire neste kampene skal Moss (10 poeng) møte tre lag de bør ta sikte på å passere for å kunne berge plassen i 2. divisjon. Det er Molde 2 (13 poeng), Birkebeineren (20 p) og Skarbøvik (10 p).

– Er dette nøkkelkamper dere helst bør vinne?
– Slik situasjonen er nå, er det viktig å prøve å ta poeng i alle kamper. Og det er ekstra viktig å ta poeng fra lagene like rundt oss. Vi vil alltid gå på banen for å prøve å ta tre poeng, ellers hadde jeg ikke holdt på med dette, sier Erlandsen.

Spillerne alltid må være på tå hev.

– Molde 2, som dere møter i neste kamp, ligger bare tre poeng foran, men de får kanskje den hjelpen de trenger fra elitestallen sin til å berge plassen?

– Det kan ikke jeg tenke på. Molde 2 stiller ofte sterkt hjemme og med mange juniorer i bortekampene. Det får ikke vi gjort noe med. Vi må gjøre det vi kan for å vinne kampen.

Ni poeng opp

Hvis vi da forutsetter at Molde 2 ikke vil rykke ned, har Moss FK henholdsvis åtte og 10 poeng å ta igjen på Kjelsås og Birkebeineren. Siden Kjelsås nå har fire minusmål og Moss FK har 22 minusmål i målforskjell, har Erlandsens menn i realiteten ni poeng å ta igjen på Kjelsås på de 10 siste kampene.
– Hva tenker du om det?
– Det er deres oppgave å telle og spekulere. Vi må konsentrere oss om å gjøre vår jobb best mulig fra dag til dag.
– Spillerne må forberede seg til å levere maksimale prestasjoner hver dag. Da får vi fram en prestasjonskultur som vil føre til resultater i form av poeng, sier Arne Erlandsen.
– Hvor mange seire bør MFK ha på de 10 siste kampene?
– Det har jeg ikke telt opp. Og hvis jeg gjør det, vil jeg holde det for meg selv, sier han.

SE VIDEO:

MFK knuste Bærum (trykk på bildet nedenfor):

 


 

Artikkeltags