Gå til sidens hovedinnhold

Emmanuel Amarh ble hetset av Harstad-publikumet

Artikkelen er over 7 år gammel

MFK-spiller Emmanuel Amarh fikk en tøff opplevelse under søndagens oppgjør i Harstad, da han gjentatte ganger fikk høre rasistiske tilrop fra hjemmefansen.

Det hele startet i 1. omgang, etter at Amarh hadde vært i en duell med en av HIL-spillerne. Og ordene som kom fra tribunen kom som et sjokk på MFKs hurtige måljeger.

– Det var faktisk menn i alderen mellom 30 og 40 år som startet. Bare drep ham neste gang, ropte de. Da svarte jeg noe frekt tilbake, innrømmer Amarh, som fikk høre vesentlig verre ting etter hvilen.

Bare noen få minutter ut i 2. omgang viste Harstad-fansen seg fra en ny usportslig side.

LES OGSÅ: Tam forestilling av MFK

Lagde apelyder

– Det var tydeligvis flere som ikke likte meg, for da var det noen andre som begynte å rope stygge ting: – Få ut neger'n, han er homofil, fikk jeg høre. Da svarte jeg med en seksuell kommentar tilbake, før han ene begynte å lage apelyder til meg, forteller MFK-spilleren etter den uhyggelige opplevelsen.

Bare drep ham neste gang, ropte de

Men han kunne i alle fall trøste seg med god støtte fra hjemmelaget. HIL-kaptein Simon Johansen reagerte raskt, og ba vaktene om å få fjernet mannen fra stadion umiddelbart.

– Ja, Harstad tok dette bra og jeg føler at jeg er ferdig med denne saken. Dette legger jeg fra meg nå, sier den målrettede mossingen, som også opplevde dette under sin tid i Sarpsborg 08 og Kvik Halden.

– Det er trist, men jeg vet ikke hvordan man får stoppet slikt, sier Emmanuel Amarh avslutningsvis.

Harstad Tidende har for øvrig hatt kontakt med mannen som kom med de rasistiske tilropene under søndagens kamp.

– Jeg vet at det ikke finnes en unnskyldning for dette. Jeg gikk altfor langt. Jeg mistet hodet totalt, sier han til avisen.

Til høyre kan du se videointervjuet Moss Avis gjorde med Emmanuel Amarh etter kampen i Harstad. (Leser du artikkel på mobil, finner du videoen nedenfor)

Kommentarer til denne saken