Larsen har de siste ukene vurdert tilbud fra flere klubber, men valgte til slutt Kvik Halden.

– Kvik var laget jeg hadde minst forventninger til, og som overrasket mest. Det var aldri noen tvil om at de ville ha meg, og jeg følte meg virkelig ønsket, sier Larsen til moss-avis.no

Lag som Mjøndalen, Strømmen og Moss FK ble valgt bort.

– Både Strømmen og Mjøndalen har andre keepere, det har også MFK. De kan ikke hente inn en ny keeper før Arnold Origi har funnet seg en ny klubb, og det kan ikke jeg vente på. Jeg hadde et veldig flott år i Moss i fjor, og skulle gjerne kommet tilbake, men det blir for usikkert. Jeg må tenke på meg selv, og kan ikke vente og vente. Brått blir Arnold i Moss, og da sitter jeg igjen uten klubb, forklarer han.

– Jerry Knutsson var en av hovedgrunnene til at jeg valgte Kvik, sier Larsen.

Knuttsson er ansatt som keepertrener i Kvik Halden. Han var i år keepertrener på Melløs, og har tidligere vært i blant annet FFK.

Vil finne tilbake gleden

Larsen har i år slitt med å få spilletid i Vålerenga denne sesongen, og ønsker å finne tilbake gleden med å spille fotball.

– Jeg har lyst til å stå i mål, og ikke sitte på benken. Derfor var det viktig for meg å gå til en klubb hvor jeg vet jeg er ønsket, sier han.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, det kommer til å bli et spennende år. Jeg tror det kan bli ganske bra i Halden, legger han til.

Likevel innrømmer keeperen at det blir rart å komme tilbake til Melløs.

– Jeg ble veldig glad i Moss, og hadde situasjonen vært annerledes, kunne valget mitt også blitt det. Men sånn ble det ikke, og nå ser jeg frem til å spille for Kvik Halden.

– Og jeg kan i alle fall garantere at Martin Thømt Jensen ikke skal få score på meg, sier han og ler.

Ønsker Larsen velkommen

Kvik Haldens toppscorer og Våler-mannen, Ole Morten Unum, ønsker Frode Larsen velkommen til Halden.

– Det var en kjempehyggelig nyhet. Det er veldig morsomt at han valgte oss, sier Unum til moss-avis.no

Spissen innrømmer at han ikke kjenner Larsen godt, men føler seg trygg på at Kvik nå har fått en solid keeper.

– Jeg har hørt mye bra om Frode, og det jeg har sett av han, i mossedrakt, har vært bra. Dette var viktig for klubben.

– Jeg er veldig glad for at han valgte oss, det viser at vi har blitt en attraktiv klubb.

Kan bli jevnt

Unum tror det fort kan bli jevnt mellom Moss og Kvik kommende sesong.

– Selvsagt det kan skje mye før seriestart, men slik det ser ut nå, kan det bli jevnt. Vi har gjort noen gode signeringer, og Frode er en veldig god signering. Jeg tror det kan bli veldig spennende, uten at jeg vet altfor mye om MFK.

– Jeg er ganske sikker på at vi ikke kommer til å kjempe om å unngå nedrykk, målet til klubben er i alle fall å komme langt høyere opp på tabellen. Klubben har ambisjoner om å spille høyere opp i seriesystemet etter hvert, avslutter Unum.