Garmin-sjefen tror på ny MFK-opptur

Paal Erik Dalaasen og Garmin Norge er viktige støttespillere for Moss FK, og har tro på måten det jobbes på for tiden.

Paal Erik Dalaasen og Garmin Norge er viktige støttespillere for Moss FK, og har tro på måten det jobbes på for tiden.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fem MFK-seire på rad gir grunn til optimisme på Melløs. Og en av klubbens viktigste støttespillere gjennom mange år tror trenden er på vei til å snu.

DEL

Paal Erik Dalaasen er daglig leder i Garmin Norge, og har gjennom mange år vært en viktig bidragsyter og støttespiller for Moss FK. Med bakgrunn som markedssjef i klubben kjenner Dalaasen også klubben fra innsiden.

- Jeg mener det er lurt å holde beina godt plantet på jorda en stund til. Vi er ikke i mål enda, selv om det ser veldig, veldig bra ut, sier Dalaasen.

Har bidratt med mye

Han er en av de som alltid blir kontakten når det skal forhandles om økonomisk støtte til Moss FK, og Garmin har også bidratt tungt gjennom mange år, som fler andre lokale aktører.

vi er i en prosess hvor vi i hvert fall diskuterer bruken av en heltidsansatt trener

- Kan du si noe konkret om framtiden og i hvilken grad dere kommer til å bidra?

- Det blir vanskelig å si noe om, for jeg aner jo ikke hva et eventuelt re-engasjement av Erlandsen vil koste. Jeg har en viss formening om hva han har nå, men vi må først se hvor vi havner denne sesongen, sier Paal Erik Dalaasen.

- Men jeg forventer at telefonen fra MFK kommer når tiden er inne, legger han  til med et smil.

SE MFK BANKE SKARBØVIK I UKAS KAMP
 

Må skape tro

Garmin-sjefen ønsker altså ikke å gå inn på om firmaet hans er med på MFKs avtale med Erlandsen ut denne sesongen, eller i hvilken grad han vil bidra til neste år. Men Dalaasen er ikke i tvil om at pengene til å hjelpe MFK finnes i markedet.

- Ja, jeg er helt sikker på at de pengene finnes. Det handler om å vise vilje til å få til noe og skape tro på at dette kan gjennomføres. Vi ser også på publikumsoppslutningen at folk har fått tro på MFK igjen, og det lover godt. Vi har flere ganger før vist at det er mange som bryr seg om MFK når trua er der, smiler Dalaasen.
 

SE HVEM SOM VAR PÅ MELLØS

Bygger stein for stein

Og Dalaasen er også på linje med måten MFK jobber på for tiden.

- Klubben har innsett at dette ikke kan reddes over natten, og bygger stein for stein for å komme tilbake. Det er den eneste måten dette kan gjøres på, hevder MFK-sponsoren, som følger klubben så tatt han kan.

Vi ser også på publikumsoppslutningen at folk har fått tro på MFK igjen

- Jeg er på Melløs hver gang, og har vært det også i perioden med motgang. Og har jeg mulighet, får jeg også med meg en bortekamp i ny og ne, forteller Dalaasen, og åpner altså for en tur til Drøbak kommende lørdag.
 

KLIKK HER FOR BILDEGALLERI FRA MFK - SKARBØVIK

Stor aktivitet

MFK-leder Thomas Thorkildsen gleder seg over det som skjer på Melløs, men hviler ikke på laurbærene.

- Det er stor aktivitet om dagen. Vi ser jo effekten av at vi nå lykkes med A-laget, og jobben med å sikre et grunnlag for videre drift er i full gang. Men vi ønsker å få enda mer ut av det økonomiske, sier Thorkildsen.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt det jobbes med en forlengelse av Arne Erlandsens kontrakt.

- Vi er enige med Arne om å la dette hvile foreløpig, og fokusere på jobben som er viktig nå. Men vi er i en prosess hvor vi i hvert fall diskuterer bruken av en heltidsansatt trener. Og kanskje er det lurt å ikke bruke en slik person til alt mulig, men heller la ham konsentrere seg om å trene A-laget, sier MFKs styreleder.
 

Fem strake

Han holder kortene tett til brystet, men etter fem strake seire og en tabellposisjon på rett side av fotballens skumleste strek, går det an å tippe hva som står på Thorkildsens dagsorden:

* Å møte potensielle støttespillere for å sikre økonomisk grunnlag for videre drift.
* Å finne penger til å forhandle om en forlengelse av Arne Erlandsens kontrakt.
* Å signere spillere, og først og fremst Jorge Rodriguez, snarest mulig.  Da vil klubben i best fall beholde ham, og verste fall få penger for ham ved et salg.

- He-he… Som sagt, det er stor aktivitet om dagen, og vi har mye vi jobber med, avrunder en fornøyd Thomas Thorkildsen.

 

Artikkeltags