Gymlærerens 11. sesong i Moss FK

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jon-André Fredriksen (31) har ti år på nakken i gult og sort. Nå tror han at 2014 kan bli en MFK-sesong verdt å feire.

DEL

Fredriksen regnes av mange som Råde-gutt. Selv ser han på seg selv som MFK-gutt.

– Når du har spilt i samme klubb i så mange år setter jo det litt preg på deg. Så for meg er det nok Moss som er klubben, smiler 31-åringen.

Lysten på fotball er fremdeles til stede, og selv om det tok litt tid å få signert ham, er innstillingen på topp. – Jeg fikk lov av kona til å ta et år til, og når Arne Erlandsen ble klar som trener var det egentlig greit, smiler Fredriksen, som tror 2014 blir en godt MFK-år.

– Ja, hvorfor ikke. Det er jo et jubileumsår, og samtidig spiller jo jeg med nr. 14 på ryggen. Dette tror jeg kan bli bra, sier han, med et håp om at 2014 blir en sesong for minnebøkene.

Elland Road

De gode opplevelse gjennom alle fotballårene er mange, og Jon-André har jo også laget noen av de mest minneverdige målene på Melløs stadion.

– Åh, det har vært mye moro. Oppholdet i England ga meg mange store opplevelser. Å spille kamp mot legendariske Leeds på Elland Road på «Boxing day» er et minne for livet. Jeg fikk være med og møte mange gode klubber. Både Leeds, Southampton og Norwich var jo på samme nivå som Hartlepool den gangen, forteller Jon-André

Men også i MFK-drakt har det blitt noen høydepunkter gjennom ti sesonger.

– Det har vært mye moro. Opp- og nedturer selvsagt, for noe er utrolig gøy og noe litt leit. Av hyggelige øyeblikk kommer jeg jo ikke utenom scoringen min mot Aalesund tre minutter før slutt i siste serierunde i 2004. Det målet gjorde at vi greide oss, og så gikk det jo nesten helt opp i 2005. På mange måter kan vi vel sammenligne situasjonen den gang med den vi har nå. Kanskje tar vi steget opp i år, etter en tung sesong. Alt ligger jo til rette for det, smiler Fredriksen.
– Og ingenting kan måle seg med å løpe bort til Kråkevingen etter en scoring. Det er en god følelse, legger han til.


Og i 2012 scoret han også et av tidenes mest spektakulære fotballmål, med en volley fra 60 meter. Det målet ble filmet og gikk sin seiersgang verden rundt.

Hadde lagt opp

Etter ti sesonger på Melløs vurderte Jon-André å gi seg nå. Noen form for nedtrapping ville han ikke være med på.

– Hadde jeg ikke blitt med videre, hadde jeg lagt opp. Jeg kommer til å gi meg den dagen Moss-karrieren er over, og jeg ser heller ikke for meg at jeg kommer til å gå på en trenerjobb nedover i systemet, forteller han.
Moderklubben har vært på ham, men Råde må bruke andre løsninger denne sesongen. Selv med husbygging på Feste og kone og en liten datter hjemme ble det et år til på 31-åringen. – Det blir ett og ett år nå. Ingen langtidskontrakter, fastslår han.
 

Høyere krav

Men nå er det altså full satsing under Arne Erlandsen i MFK, og Fredriksen merker at nivået er løftet.

– Kravene er høyere over hele linja, og opplegget er veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med Arne, og det tror jeg hele gruppa er. Dette er spennende for oss å være med på, og det skjer mye positivt rundt klubben. Omgivelsene har fått litt tro på MFK igjen, smiler han.

– Arnes spillestil passer meg bra og jeg får muligheten til å bruke det jeg er god på. Men stilen betinger at vi er i god form, legger han til.

Til daglig jobber Jon-André som lærer og assistent ved Ekholt barneskole. Og han trives der, også. – Jeg synes det er fint å jobbe med mennesker, og jobben på Ekholt passer meg perfekt. Jeg tror jeg har funnet det jeg vil drive med, og ønsker å utdanne meg videre den veien, forteller han.
Fredriksen har jobbet gjennom stort sett hele fotballkarrieren sin, og mener selv at det har vært riktig for ham.

– Jeg tror det er lurt for de fleste å ha noe annet enn fotball å bruke tiden på. Og jeg synes det er helt greit å dra på trening etter jobb. Det er selvsagt viktig å hvile, men samtidig sunt å ha noe annet å tenke på, mener MFK-spilleren.

Har snudd trenden

MFKs berg- og dalbane-turer er sånt som skaper følelser for en klubb, og for Jon-André Fredriksen har det bidratt til at han har blitt glad i Moss Fotballklubb.

– Nå jobbes det godt i klubben og ledelsen har klart å snu en negativ trend. Jeg tror flere vil komme på Melløs for å se oss i år, ikke minst fordi jeg tror vi blir morsomme å se på. Og med Kråkevingen som støttespiller ligger alt til rett for et godt MFK-år i 2014, avrunder en av de virkelig trofaste MFK-spillerne, Jon-André Fredriksen.


 

Artikkeltags