Moss FK kjempet seg til sesongens første trepoenger

Katastrofen er avverget,  MFK slo Senja.

Katastrofen er avverget, MFK slo Senja. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

(Moss FK - FK Senja 3-1) MFK-trener Tor Thodesen sa det ville vært katastrofalt med tap i dag. Kjemping gjennom hele kampen avverget katastrofen om å henge med i toppen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MFK gikk offensivt ut mot et tannløst Senja-lag. De kriget og vant mange baller, men de manglet presisjon i mye av spillet sitt, slik at de store sjansene uteble.

Ett kvarter før slutt fikk mosselaget imidlertid betaling for innsatsen. Da kom Fabian Stensrud Ness på høyrekanten, og fant Thomas Klaussen med et innlegg. Dermed sto det fullt fortjent 2-1 til trener Tor Thodesens lettelse. 

Se flere bilder fra da Moss FK tok sesongens første seier

- Jeg er enig i at vi skapte få sjanser ut fra hvor mye vi hadde ballen, men det gikk ganske bra til slutt uansett. Jeg synes absolutt ikke at 3-1-seieren ble for stor, for vi var såpass mye bedre enn dem, sier Thodesen.

Tre poeng og seier var viktig for å holde følge med lagene foran på tabellen.

- Vi er i den fasen hvor tabellen ikke har satt seg enda, og det var veldig viktig med seier for å henge med. Det hadde vært tungt å være så langt etter så tidlig i sesongen, sier Thodesen.

- Tap var ikke noe tema

Dagens kamp kunne fort endt med ufortjent uavgjort, og MFK var glade for at de klarte å kjempe seg til seier på en dag hvor presisjonen og samspillet ikke var helt på topp. Slike kamper kan det fort bli flere av i 2. divisjon, og evnen til å avgjøre disse til sin fordel vil være avgjørende.

- Vi har noe uforløst overfor det offensive spillet. Vi hadde ballen, og det var rom over alt. Det ble noen ganger for mange alternativer for oss å velge mellom, og vi fikk spilt på oss erfaring på det. Vi kom til mange innlegg, men kvaliteten på innleggene var det så som så med. Samarbeid mellom de som er inne i boksen og de som slår innlegget må bli bedre, sier Thodesen.

Andreas Eikum spilte en god kamp i målet til Moss, og var en lykkelig mann etter kampslutt.

- I garderoben sa vi at tap ikke var noe tema hvis vi skal snakke om opprykk, og det var utrolig deilig for hele spillergruppa med denne seieren. Nå håper vi på en god steam. Nå er det bare en vei, og det er rett opp, sier MFKs keeper, Andreas Eikum.

Før kampen:

Med ett poeng etter to serierunder vil mosselaget gjøre alt de kan for å sikre tre poeng hjemme på Melløs.
- Kampen mot Nesodden forrige helg var et langt steg i riktig retning, og jeg er optimistisk med tanke på kampen mot Senja, sier Thodesen.

- Er det fare for at det kan begynne å minne litt for mye om fjoråret hvis det blir tap i dag?
- Denne kampen er ekstremt viktig for oss med tanke på akkurat det. Et tap vil være katastrofe, for da vil vi bli hektet av helt i starten av sesongen. Vi gir selvfølgelig ikke opp selv om vi skulle gå på en smell, men mentalt blir det en mye større utfordring, samtidig som presset fra omgivelsene kommer til å øke, sier Thodesen.

Avspark på Melløs er kl. 15.00.

moss-avis.no har live-oppdatering fra kl. 14.45.
 

Artikkeltags